Trabzonspor, Ligde Beraberliğe Abone Oldu

Sezona yeni bir teknik heyet ve takımla başlayan Trabzonspor, büyük umutlarla başladığı lig yarışında hedeflerinin gerisinde kaldı. 8 haftalık periyotta sadece bir kez galip gelen bordo-mavililer, 6 maçtaki eşitlikle adeta beraberliğine abone...

Sezona yeni bir teknik heyet ve takımla başlayan Trabzonspor, büyük umutlarla başladığı lig yarışında hedeflerinin gerisinde kaldı. 8 haftalık periyotta sadece bir kez galip gelen bordo-mavililer, 6 maçtaki eşitlikle adeta beraberliğine abone oldu. Fırtına, bir maçta da sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

    Sezona tecrübeli teknik adam Vahid Halilhodzic yönetiminde kadrosunu büyük oranda yenileyerek giren Trabzonspor, hedefi de şampiyonluk olarak belirledi. Ancak geç yapılan transferler, beklenmedik sakatlıklar ve bir türlü oturtulamayan ideal 11’in de etkisiyle saha sonuçları beklentilerin uzağında kaldı. Lige deplasmandaki 0-0’lık Kayseri Erciyesspor beraberliği ile başlayan Trabzonspor, ardından sahasında güçlü rakibi Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldı. Bordo-mavililer, 3’üncü ve 4’üncü haftalardaki İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa maçlarında da sahadan 1-1’lik skorlarla ayrıldı. İlk 4 haftada 3 puanla tanışamayan Fırtına, 5’inci hafta ise Kardemir Karabük deplasmanında ilk yenilgisini tattı. Karabük deplasmanında tel tel dökülen bordo-mavili takım, sahadan 3-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Başta teknik direktör Vahid Halilhodzic ve yönetime tepkilerin giderek arterken, Mersin İdmanyurdu karşısında elde edilen 3-1’lik galibiyet camiayı biraz olsun umutlandırdı. Avni Aker Stadı’ndaki farklı skorla sezonun ilk galibiyetini alan Trabzonspor’da, bu sevinç de fazla sürmedi. Bordo-mavililer, 6. haftada yine taraftarı önünde mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Gaziantepspor maçında beraberliği son dakikalarda bulduğu golle kurtardı: 4-4. Gerilim ve stresin iyice yükseldiği Karadeniz ekibi, geçtiğimiz hafta da Akhisar Belediye deplasmanından 1-1’lik sonuçla döndü. 8 hafta sonunda sadece bir kez galip gelen, bir maçta mağlup olan Trabzonspor, 6 beraberlikle adeta beraberliğe abone oldu. Bordo-mavililer, bu maçlarda rakip filelere gönderdiği 10 gole karşılık kalesinde 11 gol gördü. 9 puanla ligin alt sıralarına demir atan Trabzonspor’da, teknik direktör Halilhodzic ve yönetim kuruluna tepkiler ise giderek artıyor. İdeal 11’ini bir türlü oluşturamamakla eleştirilen Boşnak teknik adamın sürekli bahanelere sığınması ve oyuncularını suçlamasının çözüm olmadığına vurgu yapılıyor.

KENDİ EVLATLARI GEÇİT VERMEDİ

    İsteği sonuçlara almakta zorlanan Trabzonspor, şuana kadar oynadığı maçlarda eski futbolcu ve hocalarının çalıştırdığı takımlara da üstünlük kuramadı. Bu sezonki ilk mağlubiyetini eski futbolcusu ve hocası Tolunay Kafkas’ın çalıştırdığı Kardemir Karabük karşısında alan (3-0) Bordo-mavililer, eski futbolcusu Şota’nın çalıştırdığı Kasımpaşa ve geçtiğimiz sezon bordo-mavili takımda hocalık yapan Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki Akhisar Belediye maçlarında sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

GÖZLER AVRUPA’YA ÇEVRİLDİ

    Saha sonuçları ve takım içerisinde yaşanan huzursuzluklar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor, tüm bu olumsuzluklar içerisinde Avrupa hedefine odaklanmaya çalışıyor. Bordo-mavililer, Süper Lig’i kıyasla daha başarılı olduğu UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü deplasmanda Belçika’nın Lokeren takımı ile oynayacağı maça kilitlendi. L Grubu’nda 6 puanla ikinci sırada bulunan bordo-mavililer, sahasında 2-0 mağlup ettiği rakibini deplasmanda da yenerek gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmak istiyor. Lokeren maçının hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla sürdürecek olan Fırtına, yarın saat 11.00’de özel uçakla Belçika’ya gidecek.

    Bu sezon Avrupa arenasında 5 maç oynayan Trabzonspor’un, 3 galibiyet, bir beraberlik ve bir de yengisi bulunuyor. Rusya’nın Rostov takımını 2-0 ve 0-0’lık sonuçlarla geçen bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına kalmayı başarmıştı. L Grubu’ndaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna takımı Metalist Kharkiv’i 2-1 yenen temsilcimiz, ikinci maçında ise sahasında Polonya ekibi Legia Varşova’ya 1-0 mağlup oldu. Bordo-mavililer, ardından yine Avni Aker’de ağırladığı Belçika temsilcisi Lokeren’i ise 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. L Grubu’nda 6 puanla 9 puanlı Legia Varşova’nın ardından ikinci sırada yer alan Trabzonspor, perşembe akşamı deplasmanda oynayacağı Lokeren maçını da kazanarak gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmak istiyor.

LOKEREN MAÇININ HAKEMİ BELLİ OLDU

    Bu arada, Bordo-mavililerin Belçika temsilcisi ile oynayacağı müsabakanın hakemleri de belli oldu. Perşembe günü TSİ 22.05'de Daknam Stadı'nda başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Gianluca Cariolato ve Alessandro Giallatini’nin yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Matteo Passeri olacak. Müsabakada Paolo Silvio Mazzoleni ve Carmine Russo da ilave yardımcı hakem olarak görev yapacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri