Trabzonspor, Kaçan Puan Ve Sakatlıklara Yanıyor

UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya ekibi Legia Varşova karşısında bu sezon resmi maçlardaki ilk yenilgisini alan Trabzonspor, yakaladığı çok sayıda gol fırsatına rağmen sahadan puansız ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyor. Özellikle ikinci yarıda...

UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya ekibi Legia Varşova karşısında bu sezon resmi maçlardaki ilk yenilgisini alan Trabzonspor, yakaladığı çok sayıda gol fırsatına rağmen sahadan puansız ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyor. Özellikle ikinci yarıda bu sezonki en ofansif futbolunu sergileyen bordo mavililer, kaçan puanların yanı sıra takımın 3 önemli isminin sakatlanmasının da şoku yaşıyor.

Bu sezon Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde 7 maç sonra Legia karşısında ilk mağlubiyetini alan Trabzonspor, grup birinciliği yolunda ağır bir hasar aldı. İlk maçında deplasmanda Metalist Kaharkiv’i 2-1 mağlup eden bordo mavililer, Legia Varşova maçını da kazanması halinde gruptan çıkma yolunda çok önemli bir adım atmış olacaktı. Taraftarı önünde bu fırsatı değerlendiremeyen bordo mavili ekip, 3 puanda kalırken, rakibi 6 puana yükselerek önemli bir avantaj sağladı.

Trabzonspor, bu üzücü mağlubiyete rağmen Legia karşısında özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolla da gelecek adına umut verdi. Defansif bir anlayışla oynamakla eleştirilen bordo mavililer, yardımcı antrenör Jacgues Bonnevay’ın da belirttiği gibi müsabakanın ikinci yarısında bu sezonun en ofansif oyununu sergiledi. Ancak, yakalanan çok sayıda gol fırsatı değerlendirilemedi.

3 FUTBOLCU SAKATA GELDİ

Trabzonspor’da, Legia mağlubiyetinin yanı sıra 3 önemli ismin sakatlanmasının da üzüntüsü yaşanıyor. Karşılaşmanın 65. dakikasında sol dizinden sakatlanan ve maça devam edemeyen kaleci Onur Recep Kıvrak’ın, durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Çekilecek MR’ın ardından durumu netleşecek olan başarılı kalecinin, diz kaslarında açılma olduğu ve bir süre takımdan ayrı kalabileceği belirtildi.

Dünkü maçta elmacık kemiği kırılan Avraam Papadopouls’un da ameliyat olduğu belirtildi. Bu futbolcunun da hafta sonu oynanacak Kardemir Karabükspor maçında oynama ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor. Bordo mavililerin, Legia karşısında sakatlar kervanına katılan bir diğer isim de Kevin Constant oldu. Ayağında şişme meydana gelen tecrübeli ismin de Karabük maçına yetişmesi zor görünüyor. Bu futbolcuların durumuyla ilgili önümüzdeki saatlerde net bir açıklama yapılacağı belirtildi. Bordo mavililerde, daha önce de Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Özer Hurmacı ve Deniz Yılmaz’ın sakatlıkları bulunuyordu.

VAHİD HALİLHOZİC’E ELEŞTİRİ

Legia Varşova karşısındaki mağlubiyete rağmen Trabzonspor camiası ve yerel medya, takımın özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadeleyi alkışladı. Verdiği kararlarla müsabakanın sonucuna etki ettiği belirtilen maçın hakemi Viktor Kassai’yı ise medya adeta yerden yere vurdu.

Eleştirilerin odağındaki bir diğer isim ise teknik direktör Vahid Halilhodzic’ti. Süper Lig’in 3. haftasındaki İstanbul Başakşehir maçında hakem kararlarına itiraz sonrası tribüne gönderilen tecrübeli teknik adam, Kasımpaşa maçında da yedek kulübesindeki yerini alamamıştı. Dünkü Legia Varşova maçında hakem hataları sonrası çılgına dönen Boşnak teknik adam, uyarılara rağmen tepkilerine devam edince yine tribüne gönderildi. Maçın ikinci yarısında tribünde oturan Halilhodzic’in, 23 Ekim’deki Lokoren maçında da tribünde olacağı iddia ediliyor. Hakem hatalarına rağmen tecrübeli hocanın daha sakin olması gerektiğini savunan spor otoriteleri, böylesine önemli maçlarda saha kenarında olmamasının yanlış olduğu fikrinde birleşti.

KARDEMİR KARABÜK HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Bu arada, bordo mavililer, Süper Lig’in 5. haftasında pazar günü deplasmanda oynayacağı Kardemir Karabükspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Teknik Direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basına kapalı yapılan antrenmanda Legia Varşova maçında forma giyen oyuncularIN yenilenme, diğer oyuncularIN ise ısınmanın ardından taktik çalışma gerçekleştirdiği bildirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri