Trabzonspor Gelecekten Umutlu

Sakatlıklar nedeniyle önemli eksikleri ve geç yapılan transferden dolayı tam kadro çalışamama gibi olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kalan Trabzonspor, ortaya koyduğu mücadele ile gelecek için umut verdi. Cardozo, Bosingwa,...

Sakatlıklar nedeniyle önemli eksikleri ve geç yapılan transferden dolayı tam kadro çalışamama gibi olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe ile sahasında 0-0 berabere kalan Trabzonspor, ortaya koyduğu mücadele ile gelecek için umut verdi.

Cardozo, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut ve Özer gibi önemli isimlerin sakat olduğu bordo mavili ekipte, transferin son gününde kadroya katılan ve milli takım kampına giden Yatabare ve Waris de bir idmanla yeni takımlarıyla maça çıktı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen güçlü rakibi karşısında kontrollü bir futbol sergileyen bordo mavili ekip, Waris ve Yatabare ile önemli fırsatlar yakaladı, fakat değerlendiremedi.

Bordo mavililer, mutlak galibiyet için çıktıkları maçta istediğini alamadı, ancak yeni takım kurgusuyla gelecek adına olumlu sinyaller verdi. Zaman aleyhine işlese de kadrosunun neredeyse tamamına yakınını değiştiren Trabzonspor'un, sakatların iyileşmesi ve takım uyumunun sağlanmasıyla gerçek gücüne kavuşması bekleniyor. Bu gerçeğe dikkatleri çekin bordo mavililerin teknik patronu Vahid Halilhodzic de ısrarla kendilerine zaman gerektiğinin altını çiziyor.

Fenerbahçe karşısında galibiyeti yeterince hak ettiklerine inanan Boşnak teknik adam, rakiplerine bir şut dışında pozisyon vermediklerini, kendilerinin ise 4-5 net fırsat yakaladıklarını söyledi.

Halilhodzic, Waris ve Yatabare'nin o fırsatlara değerlendirememesini ise 2 oyuncunun da takıma yeni katılması ve biran önce sonuca gitme isteğinin verdiği aceleciğe bağladı. Eksikler ve bazı oyuncularının bir idmanla maça çıktıklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, kendilerine 2-3 ay süre tanınması gerektiğini savundu. Boşnak hoca, "Biz çalışmaya devam edeceğiz ve siz 2-3 ay sonra gerçek Trabzonspor'u göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

2 HAFTADA GALİBİYET DE YOK GOL DE

Bu arada, ligen ilk 2 haftasını beraberlikle geçen Trabzonspor, bu sezon henüz rakip filelere gol de atamadı. Ligin ilk haftasında Kayseri Erciyesspor deplasmanından 0-0'lık sonuçla dönen bordo mavililer, sahasında Fenerbahçeyle de 0-0 berabere kaldı.

Karadeniz ekibi bu sonuçlarla ilk 2 hafta 3 puanın yanı sıra rakip fileleri havalandırmayı da başaramadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri