Trabzonspor: 0 – Legia Varşova: 1 (İlk Yarı)

Stat: Hüseyin Avni AkerHakemler: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)Trabzonspor: Onur, Bosengwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa, Waris, Medjani, Constant, Fatih Atik, Mehmet Ekici, CardozoLegia Varşova: Kuciak, Broz, Rzezniczak, Junior,...

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Viktor Kassai, György Ring, Vencel Toth (Macaristan)

Trabzonspor: Onur, Bosengwa, Belkalem, Papadopoulos, Musa, Waris, Medjani, Constant, Fatih Atik, Mehmet Ekici, Cardozo

Legia Varşova: Kuciak, Broz, Rzezniczak, Junior, Brzyski, Vrdoljak, Jodloweic, Duda, Kucharczyk, Zyro, Radovic

Gol: Dk. 16 Kucharczyk (Legia Varşova)

Sarı kartlar: Dk. 25 Zyro, Dk. 34 Brzyski, Dk. 43 Kucharczyk (Legia Varşova), Dk. 45 Constant (Trabzonspor)

UEFA Avrupa Ligi L Grubu’ndan Trabzonspor ile Polonya temsilcisi Legia Varşova arasında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısı misafir takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gruptaki ilk maçında deplasmanda Ukrayna ekibi Metalist Kharkiv’i 2-1 yenen Trabzonspor, kendisi gibi grupta 3 puana sahip olan Leiga Varşova’yı ağırlıyor. Bordo mavililerde, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Özer Hurmacı ve Deniz Yılmaz sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Jose Bosingwa ise 6 maç sonra formasına kavuştu.

Varşova maçının kadrosunda büyük bir revizyona giden teknik direktör Vahid Halilhodzic, yabancıların ağırlıkta olduğu bir 11 sahaya sürdü. Kadrodaki 8 yabancıdan 7’sini sahaya süren Boşnak teknik adam, sadece sakatlığı nedeniyle hafta içerisinde fazla takımla çalışamayan Mustafa Yatabare’yi yedek soyundurdu. Halilhodzic, lig maçlarında vazgeçilmezleri arasında olan Zeki Yavru ile son maçların etkili ismi Yusuf Erdoğan’ı da yedek bekletti. Zeki’nin yerine Bosingwa, Yusuf’un yerine ise Waris ilk 11’de görev aldı.

Passolig kartlarının yanı sıra bu maça özel bilet uygulaması yapılmasına rağmen Trabzonspor, tribünlerinde yine önemli boşluklar kaldı. Stada gelen taraftarlar ise tezahüratlarıyla takımlarına destek oldu. Az sayıdaki Legialı taraftar da kendisine ayrılan bölümde takımlarını destekledi.

ULUSOY UNUTULMADI

Dün vefat eden ve bugün ebediyete uğurlanan kulübün kurucu üyesi ve ilk başkanı işadamı Ali Osman Ulusoy’u unutmadı. Trabzonspor ambleminin içerisine yerleştirilen Ulusoy’un resmi, maraton tribününe asıldı. Üzerine de ‘mekanın cennet olsun’ yazıldı. Ulusoy için ayrıca, müsabaka öncesi bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

14. dakikada gelişen atakta Jodlowiec, soldan ceza sahasına kadar indi, şutunu atacağı sırada yatarak müdahale eden Papadopoulos, son anda topu kornere attı.

15. dakikada gelişen Trabzonzspor atağında Cardozo’nun ceza sahası dışından şutunda top kalecide kaldı.

16. dakikada Vrdoljak’ın uzun pasıyla defansın arkasına sarkan Kucharczyk, soldan ceza sahasına girdi, şutunda top kaleci Onur’un solundan filelere gitti: 0-1.

23. dakikada Fatih Atik’in sağdan ortasında defansın arkasına sarkan Waris, topa müdahale edemeyince bordo mavililer önemli bir fırsattan yararlanamadı. Bordo mavililer, Waris’in kaleciyle temasıyla yerde kaldığı gerekçesiyle bu pozisyon sonrası penaltı bekledi.

31. dakikada gelişen Trabzonspor atağında Waris’in sol çaprazdan yerden şutunu kaleci Kuciak, direk dibinde kontrol etti.

39. dakikada Bosingwa’nın sağdan ortasına ceza sahası içerisinde Waris kafayı vurdu, top az farkla üstten auta gitti.

42. dakikada maçın hakemi itirazları nedeniyle daha önce uyardığı Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic’i tribüne gönderdi.

45. dakikada Waris’in ceza sahası ön çizgisi üzerinden şutunda kaleye giden topu, kaleci son anda yumruklayarak uzaklaştırdı.

Uzatma anlarında başka gol olmadı ve maçın ilk yarısı Legia Varşova takımının 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri