Trabzon strese girdi

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor kaçıyor, Fenerbahçe kovalıyor
Liderle arasındaki puan farkını 2’ye indiren sarı-lacivertlilerin bu yakın takibi Trabzonspor’u iyiden iyiye rahatsız etmeye başladı
Spor Toto Süper ligde 21. hafta da Trabzonspor’un liderliğiyle geride kaldı. Sürpriz sonuçların alındığı haftanın hiç şüphesiz ki en karlı takımları, zirvede; Trabzonspor, Bursaspor ve Gaziantepspor olurken, dipte ise Gençlerbirliği, Bucaspor ve Ankaragücü oldu. Beşiktaş ve Galatasaray hayal kırıklığı yaratmaya bu hafta da devam etti.
Trabzonspor’un 47 puanla zirvede yer aldığı ligde, Kayseri engelini 2 golle aşan Fenerbahçe 45 puanla ikinci sıraya yükseldi. Bursaspor ise Eskişehirspor beraberliğiyle aynı puanla 3. sıraya indi. Daha sonra 39 puanlı Kayserispor, 34 puanlı Gaziantepspor ve 32 puanlı Beşiktaş yer alıyor. Gaziantep deplasmanından puansız dönen Galatasaray ise 29 puanla 10. sırada bulunmakta. Ligin dibinde ise kıpırdanma başladı. Kasımpaşa haftalar sonra Karabükspor’u hem de deplasmanda yenerek 2. galibiyetini aldı. Gençlerbirliği ise,  İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u evinde devirdi. Düşme hattının hemen üzerinde bulunan Ankaragücü, Beşiktaş engelini tek golle geçerek rahat bir nefes aldı.
Bu sonuçlardan sonra ligin dibi karıştı. Son sırada yer alan Kasımpaşa puanını 11’e çıkartırken, Konyaspor Buca yenilgisiyle kendisini iyice ateşe attı ve 15 puanla 17. sıraya düştü. 16. sırada ise Trabzon yenilgisi sonucu 16 puanda kalan Sivasspor yer aldı. Bucaspor, Konyaspor galibiyetiyle puanını 18’e çıkartarak haftalar sonra düşme hattının üzerine çıktı. Gençlerbirliği, Antalyaspor ve Ankaragücü alt sıralardaki takımlara oranla biraz daha rahat konumda bulunmakta.
Toplam 26 golün atıldığı 21. hafta da en gollü karşılaşmalar, 3-2 biten Bucaspor-Konyaspor ve Trdabzonspqor-Sivasspor ile 4-1 sonuçlanan Manisaspor-Antalyaszpor maçları oldu.. Deplasmanda kazanana takımlar, Manisaspor, Kasımpaşa, Trabzonspor ve Gençlerbirliği olarak istatistiklere geçti..  Konyaspor’dan Robak, Bucaspor’dan Leko, Trabzonspor’dan Burak rakip fileleri 2’şer kez havalandırdı.
Hakemler ise, bu hafta 35 sarı ve 6 kırmızı kart gösterdi. Bucaspor-Konyaspor maçında 4 sarı ve 3 kırmızı, Eskişehirspor-Bursaspor karşılaşmasında 6 sarı, 2 kırmızı kart çıktı. Haftanın bir diğer sarı ve kırmızıya boyanana maçı ise 6 sarı ve biri kırmızı kartla İstanbul BŞ-Gençlerbirliği karşılaşması oldu..  Konyaspor’dan Erdinç ve Ertuğrul, Bucaspor’dan Koray, Eskişehirspor’dan Batuhan, Bursaspor’dan Ozan, İstanbul Büyükşehir’den Mahmut kırmızı kart cezası nedeniyle takımlarının bu haftaki maçlarında forma giyemeyecekler.   
Spor Toto Süper ligde 22. hafta, Cuma günü oynanacak Eskişehirspor-Sivasspor maçıyla başlayacak. Cumartesi günü; Kasımpaşa-Ankaragücü, Bursaspor-Gaziantepspor,  Gençlerbirliği-Kardemir Karabükspor ve Galatasaray-Bucaspor maçları oynanacak. Konyaspor’un İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u konuk edeceği Pazar günü Kayserispor-Antalyaspor’u ağırlarken, haftanın derbi maçında ise Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. 21. hafta, pazartesi günü yapılacak Manisaspor-Trabzonspor maçıyla tamamlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri