Trabzon Dayanışma Platformu, Meslekten Atılan Öğretmene Sahip Çıktı

Trabzon Dayanışma Platformu, 17 yıllık beden eğitimi öğretmeni Seçil Esmanur Erdem’in (42), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken, Trabzon'da konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek...

Trabzon Dayanışma Platformu, 17 yıllık beden eğitimi öğretmeni Seçil Esmanur Erdem’in (42), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başbakan iken, Trabzon'da konvoyuna yumurta attığı ve hakaret ettiği iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca meslekten ihraç edilmesine tepki gösterdi.

Platform temsilcilerinin katılımı ile Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Ekici yaptı. Medeni dünyada temel insan hak ve özgürlükleri, düşünce ve ifade özgürlüğü ve demokratik eleştiri hakkının gelişmişliğinin ülkelerin demokrasilerinin temel ölçüsü olduğunu belirten Ekici, “Demokrasilerde iktidara aday olanlar ya da iktidar gücünü elinde bulunduranlar eleştiriden, yurttaşların sorgulamasından azade değillerdir. Bilakis herkesten çok eleştiriye açık, hoşgörü sahibi, hesap verebilir olmalıdırlar. Yurttaşların demokratik eleştiri ve muhalefet hakkını tesis etmek, toplumsal denetim mekanizmalarını oluşturmak, demokratik rejimlerde iktidarların birincil sorumluluğudur. Maalesef ülkemizde yaşanan tablo bu yönleri ile iç karartıcıdır.” dedi.

Ekici, siyasi iktidar tarafından uygulanan politikalar nedeniyle ülkede toplumsal ve siyasal iklimin her geçen gün daha da ağırlaştığı, adaletsizlik, haksızlık ve hukuksuzluğun kol gezdiğini söyledi. Bu adaletsizlik, haksızlık ve hukuksuzluktan en son nasibini alanın Seçil öğretmen olduğunu savunan Ekici, “Seçil öğretmenimizin meslekten men edilmesi ile rejimin baskıcı ve otoriter niteliği pekiştirilmiş, hukukun üstünlüğünün değil, üstünlerin hukukunun esas hale getirilmek istendiği tescillenmiştir. Kamu görevlilerine korku salma yolu ile kapı kulu olma rolünün biçildiği açık seçik ortaya çıkmıştır. İdare tarafından kantarın topuzu kaçırılmış, hukukun üstünlüğü ilkesi yok sayılarak kamu düzeni zedelenmiştir. Kamu düzenini tesis etmenin yolu eşitlik, adalet, hukuk kavramlarını esas kılmakla mümkündür.” şeklinde konuştu.

Meslektaşlarının meslekten ihraç edilmesine gerekçe gösterilen fiilin evrensel hukuk normları açısından demokratik tepki sınırları içerisinde değerlendirildiğini öne süren Ekici, siyasi iktidarı bir demokratik tepkinin, eleştirinin kendisi değil, bunun gerçekleşebilir olmasının dahi ürkütmeye yettiğini dile getirdi. Ekici, karşı karşıya bulunan manzaranın, ‘yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ manzarası olduğunu kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri