Trabzon, Avrupa'da kaldı

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, Fransa'da elinden geleni yaptı, ancak talihsiz bir şekilde ikinci tur şansını kaybetti.
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Trabzonspor, Fransa'da elinden geleni yaptı, ancak talihsiz bir şekilde ikinci tur şansını kaybetti. Bordo-Mavili ekibimiz, Lille ile 0-0 berabare kalmasına rağmen CSKA Moskova, İtalya deplasmanında İnter'i sürpriz bir şekilde 2-1 mağlup edince Devler Ligi'ne veda etmek zorunda kaldı. Avrupa Ligi'ne yelken açtı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda mücadele eden Trabzonspor, deplasmanda Lille ile karşılaştı. Metropole Stadı'nda oynanan karşılaşma 0-0'lık eşitlikle sona erdi. CSKA Moskova, İnter deplasmanından üç puanla dönünce Bordo-Mavililer, grubu üçüncü bitirerek adını UEFA Avrupa Ligi'ne yazdırdı. Lille ise Avrupa macerasını noktaladı.

Oynadığı son 20 müsabakanın sadece 2'sinde yenilen Lille, Trabzonspor karşısında mücadeleye etkili başladı. Fransızlar, özellikle Belçikalı Hazard'la gole çok yaklaşırken, uzaktan şutlarla Trabzonspor kalesini de sık sık yokladı. Kaleci Tolga ve Bordo-Mavili savunmanın zamanında müdahaleleriyle temsilcimiz, rakibine gol izni vermedi. Kendi yarı alanından çıkmakta zorlanan Şenol Güneş'in talebeleri ise ilk 45 dakika boyunca kalabalık defansıyla Lille ataklarını etkisiz hale getirmeye çalıştı. Karadeniz ekibi ilk tehlikeli atağını Burak Yılmaz ile geliştirdi. Golcü futbolcunun sert şutunda top, az farkla direğin üstünden auta gitti. İlk yarının kalan dakikalarında Trabzonspor, hızlı hücumlara rağmen gol bulamadı ve devre 0-0 sona erdi. İkinci 45 dakikada Adrian'ın ataklarıyla daha fazla pozisyon bulan Trabzonspor, zaman zaman Lille kalesini zor durumlara düşürdü. Gol umudu Burak Yılmaz, Lille savunması arasında kaybolurken Paulo Henrique de Bordo-Mavililerin hücumlarını sürükleyen isimler arasında yer aldı. Mücadelenin son dakikalarına doğru önemli pozisyonlar yakalayan taraf Trabzonspor oldu. 82. dakikada Burak Yılmaz, savunmanın arkasına iyi sarktı. Yanındaki rakibine rağmen topu 20 metre sürükleyen Burak, ceza sahası içinde bomboş durumda olan Halil'e pas atmak yerine kaleye vurunca Landreau topu kornere tokatladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Trabzonspor gol bulamayınca mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi. LILLE CİHAN

Maçın adamı

Tolga, kalesinde yine devleşti

Trabzonspor'un başarılı file bekçisi Tolga Zengin, dün gece de Fransa'da neredeyse harika bir oyun çıkardı. Özellikle maçın ilk yarısında ve son bölümlerde yaptığı kurtarışlarla takımını en azından Avrupa Ligi'ne taşıyan futbolcuların başında geldi.

Hayal kırıklığı

Payet'in sadece adı vardı

Lille'nin orta sahasında görev yapan Dimitri Payet, beklenen performansından uzak bir futbol sergiledi. Kaptırdığı toplarla dikkat çeken Fransız futbolcu, hücum hattında takımına hiçbir katkı sağlayamadı. Sahanın en etkisiz oyuncusu olarak göze çarptı.

Kırılma noktası

Hazard'ın şutuna Zengin kurtarış

Aslında Tolga Zengin'in hangi kurtarışını yazsak diye düşünmemek elde değil. Ancak tecrübeli kaleci 14. dakikada Hazard'ın vuruşunda yerden kale direğinin dibine giden topu öylesine bir refleksle çıkarttı ki, maçın gidişatını değiştirdi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri