Toyotanın başarısının sırrı sürekli iyileştirme

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) bünyesinde Yalın üretim ve sürekli iyileştirme semineri iş dünyasından ilgi gördü

Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği (AKTİSAD) bünyesinde ‘Yalın üretim ve sürekli iyileştirme’ semineri iş dünyasından ilgi gördü. Makine Mühendisi Hakan Cengiz, tarafından verilen semineri dikkatle izleyen Konya iş dünyasının temsilcileri, seminerin çok faydalı geçtiği yönünde görüş bildirdi.

Hakan Cengiz, Kaizen adı verilen sürekli iyileştirme ve yalın üretim teknikleri hakkında bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Cengiz, iş dünyasında pek çok projeye imza attı.

13 yıllık birikimlerini seminerler ve eğitimler vasıtası ile fırsat buldukça herkesle paylaşmaya çalıştığını dile getiren Cengiz, Kaizen, ya da sürekli iyileştirme adı verilen yalın üretim hakkında şunları söyledi: “Kaizen, ilk kez Toyota fabrikalarında kullanılmaya başlayan, bugüne kadar devamlı geliştirilen ve Toyota’nın dünyaca kabul görmüş ve rakamsal olarak da kanıtlanmış bir programıdır. Başarısının altında yatan Yalın Üretim Sistemi, bugün dünyadaki tüm sektörlerde uygulanmakta olan ve günümüzün rekabetçi ortamında öne geçmek, hatta ayakta kalmak isteyen her firma tarafından da uygulanması zorunlu hale gelen sistemdir. Özellikle üretim olmak üzere siparişten teslimata kadar olan süreçteki kayıpların ortadan kaldırılarak,  maliyetleri azaltmak, verimliliği arttırmak, alan tasarrufu sağlamak,  stok miktar ve maliyetini azaltmak üretim ve teslimat süresini kısaltmak, kalite problemlerini gidermek,  sipariş ve sevkiyat sistemini iyileştirmek, müşteri memnuniyetini artırmak, piyasa şartlarının gerektirdiği esnekliği kazandırmak nakit akışını hızlandırmak olarak  sıralanabilir. Sürekli İyileştirme anlamına gelen Kaizen yaklaşımı, Toyota mucizesinin ortaya çıkmasını sağlayan ana faktördür’’.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri