Toyata net kar hedefini yükseltti

Japon otomobil üretici Toyota'nın 2023 yılı için hedeflediği net kar oranı arttı.

Toyota Motor, 2023 mali yılı için beklentilerini yukarı yönlü revize ettiğini duyurdu ve Mart 2024'te sona erecek mali yıl için güncellenmiş beklentilerini paylaştı.

Toyota'nın 2023 mali yılı Nisan-Aralık dönemindeki net karı, önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katından fazla artış gösterdi. Satış gelirleri ise yüzde 23,9 artarak 34 trilyon yen (228 milyar dolar) seviyesine ulaştı. Bu dönemde net kar da 3,95 trilyon yen (26,7 milyar dolar) olarak gerçekleşti.

Toyota, önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 8,6 artırarak 8,56 milyon araç sattı. Bu artışta, hibrit araçlara olan yüksek talebin etkili olduğu ve Japonya, Kuzey Amerika ve Avrupa gibi büyük pazarlarda satışların arttığı belirtildi.

Toyota Genel Müdür Yardımcısı Miyazaki Yoiçi, müşterilerin çevre sorunlarına duyarlılık göstererek hibrit modelleri tercih ettiğini vurgulayarak, "Hibrit satışları tüm bölgesel segmentlerde artıyor" dedi.

Firma, yeni net kar hedefini 4,5 trilyon yen (30,3 milyar dolar) olarak belirledi. Bu hedefin gerçekleşmesi halinde, Toyota bir mali yılda şimdiye kadarki en yüksek net kar seviyesine ulaşmış olacak. Ayrıca, Toyota mali yıl satış gelirleri hedefini 43,5 trilyon yen (292,5 milyar dolar) olarak güncelledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri