Torununun torununu görme mutluluğu

Sarayönü’nde bağlı Ladik beldesinde yaşayan 107 yaşındaki Münevver Güneyçakal, torununun torununu görme mutluluğunu yaşıyor.
 Ladik'teki oğlu Ali Güneyçakal'ın evinde kalan Münevver Güneyçakal, yürümekte güçlük çekmesine rağmen günlük ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor. Çok küçük yaşlarda evlendiğini bu evliliklerinden Mehmet, Yunus, Ali ve İsmail isimlerini verdikleri 4 çocuklarının dünyaya geldiğini ifade eden Güneyçakal, çocuklardan ikisinin hayatta olmadığını söyledi. Konuşmakta güçlük çeken Münevver Güneyçakal, eşinin 64 yaşında hayata gözlerini yumduğunu, o öldükten sonra oğullarının yanında yaşamaya başladığını ifade ederek, ''4 çocuğumdan 18 torunum, 51 torun çocuğu ve 5 torunumun torunu var. Torunumun torununu görmek çok güzel bir duygu. 5 kuşak bir arada yaşıyoruz'' dedi. Uzun yaşamının sırrını yemek ayrımı yapmaması ve karşılaştığı üzüntü verici olayları çabuk unutması olduğunu ifade eden Güneyçakal, konuşmakta, yürümekte, duymakta ve görmekte güçlük çekmesine rağmen ciddi bir rahatsızlığının bulunmadığını, daha uzun yıllar yaşayacağına inandığını söyledi. 
''NİNEM HAYAT DOLU''
Ninesinin karşılaştığı üzüntü verici olaylara kafasını fazla takmadığını dile getiren torun Orhan Güneyçakal (44) ise ninesinin hayat dolu, sevecen ve neşeli bir insan olduğunu, onu herkesin çok sevdiğini belirtti. Ninesinin önemli bir rahatsızlığı olmamasına karşın sık sık vücudunun ağrıdığından şikayet ettiğini anlatan torun Güneyçakal, şunları kaydetti: ''Onun yanında birimiz bir hap içecek olsak, 'bana da ekşi hap verin' diyerek bizden ağrı kesici haplar ister. Kendisi hayat dolu bir kadın. Özellikle bayramlarda devamlı Allah'tan sağlıklı ve uzun yaşam vermesini diler. Biz torunları da bazen ona 'Allah'tan uzun yaşam dileye dileye bayramların hepsini göreceksin, ölmeyeceksin' diye takılırız. Ninem hiç ölümü düşünmüyor. Torununun torununu gördü. Daha 2 yaşındaki torununun torununun 20 yıl sonraki düğün hesaplarını yapıyor. Bize torununun torununun düğününü göreceğini söylüyor.'' Güneyçakal, ninesinin kalabalık ortamlarda çok fazla kalamadığını, bu nedenle onun yanında sessiz olmaya da özen gösterdiklerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri