Torun Yılmaz: Hanelerde Yangın Var

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Torun Yılmaz'ın yazısı şu şekilde: 

Hanelerde Yangın Var

Türkiye ekonomisi, salgın dönemine zaten sıkıntılı girmişti.Küresel salgın, bu sıkıntıları daha da derinleştirdi. Türkiye istatistik kurumu (TUİK) ‘İyileşen’ bir Türkiye ekonomisi portresi çizse de, işsizlik, üretimde, ihracat da, turizm de ve doğrudan yabancı yatırımlarda iyileşme emareleri pek görülmüyor.

Temel gıda fiyatlarındaki artış durdurulamıyor. Yağ, bakliyat, sebze ve meyvede fiyatlar öncelikli meselemiz vatandaşın gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi lazım diyerek fiyatların düşürülmesi talimatı verdik diyen hükümetin elinde sihirli deyneği olmadığı anlaşıldı.

İktidar 2021 yatırım proğramını hayal pazarlamaktan başka bir şey olmadığı anlaşılıyor.Özel sektör neyle ve nasıl yatırım yapacak bütçenin hazinenin hali ortada, kamu nasıl yatırım yapacak.2021 bütçesi ve ilan edilen 3 yıllık orta vadeli proğram ve yeni ekonomik proğramı hedeflerinin daha 2 ay geçmeden anlamsız hale gelmiştir.

Kirasını, faturasını, giderlerini ödeyemeyen esnaf gırtlağımıza kadar borca battık, evimize ekmek götüremez hale geldik diye haykırıyor. Yüzbinlerce esnaf kan ağlıyor. Kimin dükkanı pandemi yüzünden kapalı kimininki açık ama iş yapamıyor.Yeterli destek alamıyor. Kepenk kapatıyor.

2019 da 114977 esnaf ve sanatkar ile 34000 şirketin kapatıldığı, kısıtlamanın başladığı mart 2020 den 30 Kasım 2020 ye kadar da 64474 esnaf ve sanatkar iş yerini kapatmak zorunda kaldı.24172 şirket de faaliyetini sonlandırmıştır. Günde ortalama 273 esnaf dükkan kapatmış hükümet açıklama yapıyor ‘kapanan dükkan yok ‘ diyor.

Zorda kalan herkese devletin yardım elini uzatması lazım ama kasada vatandaşa yardım edecek para kalmadı. Ne oldu paralar nereye gitti ? Hepsini mütehatlermi yedi ? Merkez Bankasının 130 milyar doları nasıl uçtu gitti. Kimdir bunun sorumlusu. Kötü yönetimden iyi sonuçlar çıkması mümkün değil.

Bir ülkede hukuk düzelmeden, düzgün ve güvenilir bir adalet sistemi kurulmadan hiçbir iş düzelmez. Demokrasinin ‘ olmaz sa olmaz ‘ şartlarından biride ‘ kuvvetler ayrılığı ‘dır.

Sonuç olarak boşuna reform bekliyoruz, boşuna huzur arıyoruz.

Tıpkı, Mehmet Akif Ersoy un 100 yıl önce uyardığı gibi ‘milletler topla, tüfekle, zırhlıyla, teyyareyle yıkılmaz, milletler ancak ve ancak kendi arasındaki bağlar çözülerek, herkes kendi derdine düşerse, herkes kendi menfaatini temin etme sevdasına düşerse yıkılır ‘

CHP nin yönettiği büyükşehirler nüfusun yaklaşık %50’sini taşıyor ama esnaf ve işçi ve memur anlamında baktığımızda %85 i Chp nin yönettiği belediyelerde yaşıyor. Mart seçimlerinden sonra Chp li belediyeler o kadar sağlıklı ilişki kurdularki insanların derdine o kadar derman oldularki askari ücrete 100 lira bile zam yapılamazken Chp li belediyelerden çalışanların 2021 askari ücretleri en az 3100 TL olarak belirlenmiştir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri