Toru: Mesaiye sporla başlıyorum

Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası’na konuk olan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru sporu önemsediğini ve kendisinin mesaiye başlamadan önce spor hocası eşliğinde kültür fizik hareketleri yaptığını ifade etti.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru sporun hayatın her yaşında olduğunu ve belediye olarak önem verdiklerini söyledi. Toru sabah mesaiye spor hocası eşliğinde yapılan kültür fizik hareketleri ile başladığını ifade etti. Toru, “ Sporun gerekliliğine inanan bir insanım. Sağlıklı beyin, sağlıklı vücut ile mümkün. Spor yaptıktan sonra mesaiye daha zinde başlandığını bizzat yaşadım. Her yaştaki insan için spor önemli. Sporun desteklenmesine önem veriyoruz. Yerel yönetimler önemli birimler. Doğrudan halkla muhatap oluyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak çalışmalarımız var. Gödene TOKİ Mahallesi'nde alt gelir grubundan insanlar yaşıyor. Burada 30 bine yakın nüfus var. Mahallede yeterli spor alanları yoktu. İzinler çıktı. Proje yatırım programına girdi. Buraya yeni bir gençlik merkezi ve spor kompleksi kazandıracağız. İlçenin farklı yerlerinde bakanlıkla projeler yürütüyoruz. Bunları şimdi açıklamak istemiyorum. Proje daha olgunlaşmadı. 2 ay sonra basınla paylaşacağım. Yürüyüş ve yeşil alanları artırmak için çalışıyoruz. Yeşil alanlara ihtiyaç var. Yaz döneminde spor okulları açtık. Spor okullarını daha da geliştireceğiz. Belediyeler spora büyük destekler veriyor. Belediyemizin ödüllü sporcuları var” diye konuştu.

Fatma Toru,  belli bir bölgede yaşayan insanlara burada hangi hizmeti görmek istiyorsun tarzındaki yaptığı bir kamuoyu yoklamasında vatandaşların yüzde yetmişinin spor kompleksi istediğini ifade etti. Toru, “ Bizde spor kompleksinin o alana sığmayacağını yapılan çalışmalar sonunda gördük ve şuanda bu alanı daha da genişletmek için çalışmalar başlattık. O yörede bulunan vatandaşlarımıza bu hizmeti kazandıracağız” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri