Toroslu Öğrencilerin Hamsi Günü

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Toros Yağmur Lisesi Osmanlıca Kulübü öğrencileri hamsi günü düzenledi. Trabzonlu şair ve yazar Hammamizade İhsan tarafından Osmanlıca olarak kaleme alınmış hamsi kitabından...

Antalya'da Toros Eğitim Kurumları bünyesinde hizmet veren Özel Toros Yağmur Lisesi Osmanlıca Kulübü öğrencileri hamsi günü düzenledi.

Trabzonlu şair ve yazar Hammamizade İhsan tarafından Osmanlıca olarak kaleme alınmış hamsi kitabından esinlenerek düzenlenen Hamsiname adlı etkinlikte öğrenciler, hem hamsi balığını Osmanlıca kitaptan tanıdı hem hem de eğlendi. Okul bahçesinde gerçekleştirilen organizasyonla ilgili bilgi veren Toros Yağmur Lisesi Müdür Yardımcısı ve Osmanlıca Kulübü öğretmeni Özer Sevim “Hamsiname, Trabzonlu şair ve Yazar Hammamizade İhsan tarafından kaleme alınmış bir hamsi kitabıdır. Kitapta hamsinin nasıl yakalandığı, nasıl pişirildiği, kaç kılçığının olduğu gibi pek çok bilginin yanında hamsi için yazılmış şiirler de mevcut. Osmanlıca olarak telif edilen kitap, Osmanlıca Kulübü öğrencilerimizle birlikte kulüp saatlerimizde incelendi. Bununla yetinmeyen öğrencilerimizin birlikte hamsi pişirme teklifini değerlendirerek ve kitapta yazılanları uygulayarak farklı bir etkinliğe imza attık. Osmanlıca Kulübüne olan ilgiyi ve merakı devamlı kılmak adına değişik çalışmalara onlarla birlikte imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri