Torku Konyaspor seri peşinde

Lig'de Adana Demirspor, kupada ise Kırıkhanspor'u mağlup ederek moral bulan Torku Konyaspor, bugün kendi sahasında Tavşanlı linyitspor'u ağırlıyor. Yeşil-beyazlıların hedefi iyi bir seri yakalamakD

Lig'de Adana Demirspor, kupada ise Kırıkhanspor'u mağlup ederek moral bulan Torku Konyaspor, bugün kendi sahasında Tavşanlı linyitspor'u ağırlıyor. Yeşil-beyazlıların hedefi iyi bir seri yakalamak

Torku Konyaspor bugün, Tavşanlı Linyitspor maçıyla 3. kez seyircisi karşısına çıkacak. Daha önce iç sahada bir yenilgi ve bir beraberlik alan ve ilk galibiyetini de geçtiğimiz hafta Adana deplasmanında elde eden Kartallar, Tavşanlı Linyitspor’u yenerek galibiyet serisi yakalamayı amaçlıyor. Atatürk stadında oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak maçta Ankara Bölgesi hakemi Ali Palabıyık düdük çalacak. İlk kez Konyaspor’un maçına çıkacak olman Palabıyık'ın yardımcılıklarını Şanlıurfa'dan Mehmet Şahan Yılmaz ve Ankara'dan Ayhan Akgöz yaparken, maçın dördüncü hakemi Ankara'dan Özer Özden. Torku Konyaspor’da, Tavşanlı Linyitspor maçının hazırlıkları galibiyet parolasıyla yapıldı.. Cuma akşamı taktik çalışması gerçekleştiren yeşil-beyazlı takımda Semih, Ali Turan ve Serkan’ın sakatlıkları sürüyor. Bu üç futbolcu takımdaki yerlerini alamayacaklar. Kupa maçında sakatlanan ve MR’ı çekilen Bilal Aziz önceki günkü antrenmanda dinlendirildi.. Bu futbolcuyla birlikte Ali Dere’nin durumu ise bugün maç öncesi belli olacak.

Lige şampiyonluk umutlarıyla başlayan, ancak ilk 3 hafta da beklenilen sonuçları alamayan Konyaspor’da hedef, Adana maçıyla başlayan galibiyetleri sürdürmek ve seri yakalamak. Yönetici ve teknik adamlar, sezona başlarken ilk 6 hafta da 5 galibiyet planladıklarını, ancak bunu gerçekleştiremediklerini dile getirdiler ve “Adana Demirispora maçıyla başlayan galibiyet serisini Tavşyanlı maçıyla devam ettirerek bundan sonraki karşılaşmalarda puan kayb.etmek istemiyoruz. Tavşanlı maçında taraftarlarımızı tribünlerde görmek istiyoruz. Onların desteğiyle galip gelerek sevinen taraf olmak istiyoruz” diye konuştular.. Sporseverler maçı 5 ile 30 TL arasında değişen ücretlerle izleyebilecekler. Torku Konyaspor ile Tavşanlı Linyitspor bugün 3. kez karşı karşıya gelecekler.. Daha önce yapılan 2 maçtan birini Konyaspor, birini de Tavşanlı Linyitspora kazanmıştı. Kartallar, bugünkü maça muhtemelen şu 11 ile çıkacaklar: Kaya- Tolga, Erkan (Erdinç), Selim, Muhammet (Bilal)- Şenol, İshak- Erdal, Recep, Neca (Ali Dere)- Sinan.

ÖMER ALİ: KAZANMAMIZ ŞART

Konyaspor'un yenetekli isimlerinden Ömer Ali Şahiner, TKİ Tavşanlı Linyitspor ile zorlu bir maça çıkacaklarını ve tek düşüncelerinin sahadan 3 puanla ayrılarak galibiyet serisine devam etmek olduğunu ifade etti. İyi başlayamadıkları sezonda toparlanmaya başladıklarını ve ligde Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kırıkhanspor karşısında aldıkları galibiyetlerin takımımıza büyük moral olduğunu belirten Ömer Ali Şahiner,"İstemeyerekte olsa üzerimizde oluşan baskıyı attığımıza inanıyorum. Artık iyi bir seri yakalamanın ve çıkışa geçmenin zamanı geldi. İyi bir kadroya sahibiz. Kalitemizi sahaya yansıttığımız zaman Süper Lig için en iddialı takımlardan biri olduğumuzu biliyoruz. İlk haftalarda yaşanan uyum sorununu da yavaş yavaş atmaya başladık. TKİ Tavşanlı Linyitspor maçını kazanarak hem taraftarımız önünde ilk iç saha galibiyetini almak hem de çıkışımızı devam ettirmek istiyoruz ve buna da inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.
 

KILIÇASLAN: KOLAY MAÇ YOK

Ligde Adana Demirspor ve kupada Kırıkhanspor karşısında alınan galibiyetlerle kötü gidişe dur dediklerini belirten Torku Konyaspor'un tecrübeli isimlerinden Erdal Kılıçaslan, "Sezona iyi başlamadık. Ama alacağımız bir galibiyetin her şeyi değiştireceğini biliyorduk. Adana Demirspor deplasmanında hak edilmiş bir 3 puan aldık. Kolay değil. Kadrosunu yenileyen takımlarda uyum sorunu ligin ilk haftalarında yaşanıyor. Ama biz bunu aştık. İyi ve kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahibiz. Süper Lig yolunda en iddialı takımlardan biriyiz. İstediğimiz düzeye geldik. TKİ Tavşanlı Linyitspor ile sahamızda zorlu bir maça çıkacağız. Kolay maç yok. Ama son düdükle birlikte sahadan gülerek ayrılan tarafın biz olacağımıza inanıyoruz. Taraftarlarımızı destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri