Torku Konyaspor için börk yaptı

Yeşil-Beyazlı kulübün bir taraftarı, Selçuklu ve Osmanlıların kullandığı keçe ile çuhadan yapılmış tarihi başlıkların üretimine geçti. Börkler yakında Konyaspor'un resmi mağazalarında taraftarın beğenisine sunulacak.

orku Konyaspor'un Süper Lig'de tarihi bir sezon geçirmesi kulüple ilgili ürünlere de ilgiyi artırdı. Son olarak bir girişimci, kulübün armasını taşıyan börk (keçe ve çuhadan yapılmış başlık) üretti. 44 yaşındaki Mehmet Dilekçi, yoğun taleple karşılaştığını söylerken, "Takım bu sezon başarılı olunca börke olan talep de arttı. Toptancılara da börk vermeye başladım. Yaptığım börkler önümüzdeki hafta Konyaspor storelarda yerini alacak. Takımın UEFA Avrupa Ligi'ne katılması kesinleştiğinde börke olan talebin daha da artacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

 
"Dört büyüklere yapmam"
 
Tarihi özelliği olan başlığın Selçuklular döneminde kullanılmaya başlandığını belirten Mehmet Dilekçi, "Selçukluların da Konya için önemi büyük. Bunu sadece Torku Konyaspor için yapıyorum. Dört büyük takım için yapmam. Biz Konya'ya gönül verdik" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri