Torku Konyaspor 3. tura çıktı

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında kendi sahasında Kırıkhanspor ile karşılaşan Torku Konyaspor rakibini Atilla ve Bilal Aziz'in attığı gollerle 2-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı

PTT 1. Ligde mücadele eden temsilicimiz Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında sahasında Kırıkhanspor'u konuk etti rakibini her iki yarıda attığı gollerle yenen yeşil-beyazlı ekip adını bir üst tura yazdırdı. Konyaspor'un gollerini 9.dakikada Attila ve 80. dakikada Bilal Aziz kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadyumunda oynanan müsabakaya Konyaspor pozisyonla başladı. Maçın henüz 2. dakikasında Ömer Ali Atilla'nın derin pasında topla buluştu. Genç oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldığı müsait pozisyonda topu auta attı.

7. dakikada Ömer Ali soldan aldığı topu çalımlarla ceza yayına kadar getirdi. Sert bir vuruş yapan genç oyuncu topu auta attı.

Mücadelenin 9. dakikasında ise Konyaspor aradığı golü buldu. Bu dakikada Atilla Zitonui'nin kafa pasını önüne iyi aldı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topu düzgün bir vuruşla uzak köşeye gönderen Attilla takımını 1-0 öne geçirdi.

23. dakikada Coşkun sağdan ceza sahasına girdi. Son çizgiye inen Coşkun topu müsait pozisyondaki Ömer Ali'ye verdi. Genç oyuncu topu filelerle buluşturmasına rağmen hakem ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti.

25.dakikada Ömer Ali sağdan kullandığı serbest vuruşta topu arka direkte bulunan Selim'le buluşturdu. Selim'in vuruşunda oluşan karambolde defans topu uzaklaştırdı.

34.dakikada konuk ekip oyuncusu Orhan Gazi Konyaspor defansından seken topu önünde buldu. Sert bir vuruşu yapan oyuncu topu auta attı.

36.dakikada Ömer Ali'nin ara pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Atilla'nın vuruşunu kaleci Ömer kornere çeldi.

42. dakikada Coşku'nun sağ kanattan getirip yaptığı güzel ortaya kafa vuran Attilla'nın topu üst direkte patladı. Torku Konyaspor'un gol pozisyonlarını cömertçe harcadığı ilk yarı 1-0 yeşil-beyazlı ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.

Mücadelenin 2. yarısına Konyaspor Ali Zitiouni Bilal aziz değişikliği ile başladı.

48. dakikada Ömer Ali'nin kullandığı serbest vuruşta oluşan karambolde defans topu güçlükle uzaklaştırdı.

50. dakikada Şenol'un sert şutu az farkla auta gitti.

74.dakikada defansla kalecinin yaşadığı anlaşmazlıkta topu kaptı ve ceza sahası dışında kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kalecinin müdehalesi ile yerde kalan Sinan takımına serbest vuruş kazandırdı. Kaleci Ömer Alıcı ise bariz gol şansındaki oyuncuyu düşürdüğü için hakem tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.Bu serbest vuruşu kullanan Bilal Aziz'in topu kaleci kornere çeldi.

80.dakikada Şenol'un pasında sol kantta topla buluşan Bilal Aziz ceza sahasına girdi ve yaptığı düzgün vuruşla kalecinin üzerinden topu filelerle buluşturdu.

2-0. Bu vuruşu yaptıktan sonra sakatlanan Bilal Aziz sakatlandı ve yerini Neca'ya bıraktı. Bu dakikadan sonra karışlaşmada başka gol olmadı ve müsabaka 2-0 Konyaspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: Konya Atatürk

Hakemler: Sarperbarış Saka, Selçuk Yılmaz, Önder Yılmaz

Torku Konyaspor: Emrullah, Erdinç, Selim, Atilla, Tolga, Recep, Coşkun (Dk. 60 Sinan), Ali Zitouni (Dk. 46 Bilal Aziz (Dk. 82 Neca), Şenol, Muhammet, Ömer Ali

Kırıkhanspor: Ömer, Emrah, Reşit, Nurettin, Özkan (Dk. 75 Oğuzhan), Orhan (Dk. 66 Tahir), Erbay, Erhan, Hasan, Eyyüp (Dk. 46 Rıdvan), Volkan Goller: Dk. 7 Atilla, Dk. 80 Bilal Aziz (Torku Konyaspor)

Kırmızı Kart: Dk. 73 Ömer (Kırıkhanspor)

Sarı kartlar: Dk. 44 Şenol (Torku Konyaspor), Dk. 49 Hasan (Kırıkhanspor)

Merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri