Torku Konya sevinemiyor!

Torku Konyaspor Basketbol tam 82 gündür maç kazanamıyor. Yeşil-beyazlı ekip en son 2 Ocak 2016 tarihinde oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçını kazandı. Temsilcimiz üst üste 9 maç kaybetti

Spor Toto Basketbol Ligi’nde Torku Konyaspor’a 2016 yılı uğurlu gelmedi. Yeşil-beyazlı ekip sezonun ikinci yarısında oynadığı hiçbir maçtan galip gelemedi. Temsilcimiz üst üstte 9 maçını kaybederken ligdeki son galibiyetini 14.haftada aldı. Dev Kartal, 14.hafta maçında 2 Ocak 2016 tarihinde deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 81-79 mağlup etmişti. Torku Konyaspor bu maçtan sonra oynadığı maçlarda galibiyet yüzü göremedi. Temsilcimiz bu dönemde Anadolu Efes (2), Trabzonspor, Royal Halı Gaziantep, Fenerbahçe, Uşak Sportif, TED Kolejliler, Darüşşafaka Doğuş ve Yeşilgiresun Belediyespor’a mağlup oldu.

8 KRİTİK MAÇ

Torku Konyaspor Basketbol, ligde 8 final maçına çıkacak. Yeşil-beyazlı ekip bu maçların 4’ünü evinde 4’ünü ide deplasmanda oynayacak. Temsilcimiz evinde Galatasaray, Büyükçekmece, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda ise Banvit, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom ve Trabzonspor Medical Park ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekibin özellikle ligde kalma yolundaki en büyük rakipleri olan İstanbul Büyükşehir ve Türk Telekom ile yapacağı maçlar ligdeki kaderini belirleyecek.

Öte yandan Torku Konyaspor Basketbol da Galatasaray maçı mesaisi yoğun bir tempoda sürüyor. Başantrenör Aziz Bekir yönetiminde yapılan çalışmalarda daha çok savunma üzerinde duruluyor. Öte yandan Uşak maçı öncesi ayağından sakatlanan Sean Williams’ın bu maçta da oynamasının zor olduğu kaydedildi.

PLİSNİC SORUNLU

Torku Konyaspor Basketbol da bu sezonun formsuz oyuncularından olan Vanja Plisnic’in belindeki sıkıntı devam ediyor. Uzun bir süredir belinden ağrıları bulunan 36 yaşındaki oyuncunun TED Kolejliler maçındaki ağrıları artmıştı ve maçın ikinci yarısında forma giymemişti. Darüşşafaka Doğuş maçında dinlendirilen Sırp oyuncu, geçtiğimiz hafta oynanan Yeşilgiresun Belediyesi maçında da sadece 1 dakika oynamıştı. Tedavisi süren deneyimli oyuncunun Galatasaray maçında forma giyeceği kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri