Torku ilk yarıyı 13. sırada bitirdi

Spor Toto Basketbol Ligi'nde ikinci devre 30 Ocak Cumartesi günü oynanacak 4 müsabakayla başlayacak. Ligin ilk haftasında oynanması gereken 4 müsabaka 14-18 Ocak tarihlerinde yapılacak

TORKU 6 GALİBİYET ALDI

Spor Toto Basketbol Ligi’nde 2015-2016 sezonunun ilk yarısı tamamlandı ve Torku Konya  13. sırada yer aldı.  Yeşil-beyazlı temsilcimiz ilk yarıda oynanan 15 maçın 6’sından galibeyetle ayrılarak puan cetvelinde 7 galibiyetli 5 takımın arkasından 21 puanla 13. sırada yer aldı. Torku Konyaspor'un Amerikalı oyunculardan Clay Tucker ve Sean Williams istatistik liderliklerinde zirveyi ilk haftalardan itibaren ele geçirdi ve ilk yarıyı sayı ve blok lideri olarak tamamladılar. Temsilcimiz iki maçını uzatmada kazandığı ilk devre mücadelesinde en farklı galibiyeti ise iç sahada oynanan maçta Türk Telekom’a karşı elde etti

LİGİN SAYI KRALI KONYA'DA

Geride bıraktığımız 15 hafta sonunda Clay Tucker forma giydiği 14 maçta 21.14 sayı ortalaması tutturarak hem ligin sayı kralı oldu hem de temsilcimizin en skorer ismi olarak galibiyetlerde önemli rol oynadı. Amerikalı oyuncu ayrıca 36 dakika 29 saniye ortalama ile ligde en fazla süre alan ikinci oyuncu oldu. Bu performansı ile Clay Tucker 2016 All-Star organizasyonunda Asya Karması’nda yer aldı.

SEAN WİLLİAMS'I GEÇMEK ZOR

Liderliklerde ilk haftalardan itibaren zirvedeki yerini kimseye bırakmayan Sean Williams, 15 maçta 2.67 blok ortalaması tutturdu ve ligin blok lideri olarak ilk yarıyı tamamladı. Diğer taraftan Williams, yakaladığı 7.86 ribaund ortalaması ile de takımımızın pota altındaki en etkili ismi olarak dikkat çekti.

ASİSTLER BREMER'DEN

JR Bremer, forma giydiği 15 maçta ortalama 34 dakika 26 saniye sahada kalırken, 6.26 asist ortalaması ile mücadele ederek takımımızın asist lideri oldu. Bremer, topu iyi paylaştırarak antrenör Aziz Bekir’in hücum organizasyonlarındaki en önemli silahı olarak sahada yer aldı.

6 GALİBİYETİN 2'Sİ UZATMADA

Torku Konyaspor oynadığı 15 maçta 2 maçı uzatmaya götürürken, İBB karşısında deplasmanda, Pınar Karşıyaka karşısında ise Konya’da galibiyete uzandı. Yeşil-beyazlılar, 3 deplasman galibiyetini Fenerbahçe, İstanbul BŞB ve Rönesans TED Ankara Kolejliler karşısında alırken, iç sahada ise Türk Telekom, Muratbey Uşaksportif ve Pınar Karşıyaka’yı mağlup etti. Temsilcimiz Türk Telekom’u 18 sayı farkla 79-61 yenerek ilk yarıda en farklı galibiyete de imza atmış oldu.

Öte yandan, yeşil-beyazlılar, elde ettikleri 6 galibiyetin 15 maç sonunda potalarında ortalama 77.33 sayı görürken rakip potalara da 72.3 sayı bıraktı. Bu süreçte 32.8 ribaund, 16.5 asist, 3.9 blok, 4.2 top çalma, 13 top kaybı ortalamaları ile mücadele ederken iki sayılık atışlarda yüzde 50.8, üç sayılık atışlarda yüzde 32.5, serbest atış çizgisinden ise yüzde 73 isabet oranları yakaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri