Torbalı Ticaret Odası Tiflis'te İş Forumu Düzenledi

Torbalı Ticaret Odası (TTO), Gürcistan’nın başşehri Tiflis’te iş forumu düzenledi.

Torbalı Ticaret Odası (TTO), Gürcistan’nın başşehri Tiflis’te iş forumu düzenledi. Forumda beş saat boyunca 20 sektörden 60 işadamı buluştu. Torbalı heyeti, son olarak International Black Sea Univercity (IBSU)’yi ziyaret edip Türkiye’den giden öğrencilerle buluştu.

TTO'nun Gürcistan’a düzenlediği iş gezisi kapsamında Tiflis de ziyaret edildi. Burada ülkedeki işadamlarının çatı örgütü olan Gürcistan İşverenler Konfederasyonu, Yatırım Teşvikleri ve Serbest Bölge temsilcileri, Gürcistan Sanayici ve İşadamları Derneği yetkilileriyle ikili görüşmeler yapıldı. Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği’nin organizasyonuyla Torbalılı 30 işadamı, 30’dan fazla Gürcü meslektaşıyla iş görüşmesi yapma fırsatı buldu. TTO Başkanı Abdülvahap Olgun başkanlığındaki heyetin 60 Gürcü işadamıyla yaptığı forumda keçe, klinker tuğla, ambalaj mukavva, arıcılık malzemeleri, plastik geri dönüşüm, fast food, defne yaprağı, plastik, PVC ve inşaat malzemeleri üretimi hakkında görüşmeler yapıldı ve bazı ticari sözleşmeler imzalandı. Tiflis Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Beşir İyidiker, Gürcistan İşverenler Konfederasyonu Genel sekreteri Lasha Labadze, Yatırım Teşvikleri ve Serbest Bölge Müdürü Guram Mgebrishvili ile Gürcistan Sanayici ve İşadamları Derneği yetkililerinin de hazır bulunduğu iş forumunun sonunda kısa bir konuşma yapan Labadze, “Türkiye ile işbirliği içerisindeyiz. Heyetinizle birlikte gelen işadamlarının imalat ve üretimleri bizim için çok önemli. Bu iş forumundan sonra iki bölge arasında ticaretin ivme kazanacağını düşünüyorum.” dedi.

TTO heyetinin IBSU ziyaretinde ise Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ünal, Rektör Ercan Tunç, Rektör Yardımcısı İlyaz Çileoğlu ve Genel Sekreter Resul Dikman hazır bulundu. İşadamlarına bilgi veren Rektör Tunç, 20 yıllık üniversitenin Gürcistan’ın en başarılı beş altı yükseköğretim kurumu arasında yer aldığını söyledi. TTO Başkanı Olgun ise, “Türk okulları 160 ülkede var. Buralarda Türk bayrağının dalgalandığını, İstiklâl Marşımız'ın okunduğunu gördüğümüzde göğsümüz kabardı. Sizler tıpkı Osmanlı alperenleri ve akıncıları gibi buralara gelip milletimizin uç beyleri gibi hizmet veriyorsunuz. Gelecek yüzyıla Türkiye’nin damgasını vurması, bu okullarda atılan temellerle başarılacaktır.” şeklinde konuştu. IBSU Yönetim Kurulu Başkanı Ünal da üniversitelerinde Türkiye sevdalısı öğrenciler yetiştiğini belirterek, “Öğrencilerimizin yüzde 80’i Gürcü, geri kalanı ise farklı ülkelerden geliyor. Burada yetişen öğrenciler, milletimize sevgi ve sempati duyuyor. Anadolu insanının hizmetleri, buralarda ahlâklı, başarılı ve idealist gençler yetiştiriyor.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri