Toptancılar 'Yeşil alan' olsun

Bir vatandaşın Toptancılar Sitesi'nin yeşil alan olması çağrısıyla başlattığı kampanyaya büyük destek geldi. Vatandaşlar şehrin nefes alınacak parklara ihtiyacı olduğunu belirterek projenin uygulanmasını istedi.

Bir vatandaşın change.org isimli sitede başlattığı kampanya büyük ilgi ve destek görüyor.  Bir vatandaşın "Toptancılar Kentsel Dönüşümü İptal Edilip Bölge Yeşil Alan Yapılsın" sloganıyla başlattığı kampanya ve sayfada paylaşılan temsili görsel büyük beğeni topladı. Şu anki alana yeşil alan montajlanarak oluşturulmuş resim, sosyal medyada en çok paylaşılan fotoğraflardan oldu. “merhabahaber.com” sitesinde kampanya haberini görüp paylaşan vatandaşlar. Projenin uygulandığı takdirde dünya şehri olma adına büyük bir adım atılacağı kanaatinde birleşti.

PEK ÇOK DÜNYA ŞEHRİNDE ÖRNEĞİ VAR

İnşaat Mühendisi Hüseyin Gökmen, isimli vatandaş, ilgili kampanya sayfasında şu ifadelere yer verdi: “Her ne kadar yeni parklar yapılmışsa da, şehrin çok dışında kalmaları nedeniyle sadece hafta sonu mangalcılarına hizmet edebiliyorlar. Talebimiz ise; şehir merkezi sayılabilecek bir konumda olan ve taşınması düşünülen toptancılar çarşısının, insanların günlük hayatın koşuşturmacası içinde yarım saat de olsa nefes alabilecekleri yeşil alan haline getirilmesi ve dünyaca ünlü şehirlerin simge parkları arasında yerini alması. Bunun çok sayıda örneği var: Tiergarten (Berlin – Almanya), Hyde Park (Londra – İngiltere), Central Park (New York – ABD), Parque Del Retiro (Madrid – İspanya)”

'ESKİ STAD VE DSİ ALANI DAHA UYGUN'

Konya'nın yeşil bir alana ihtiyacı olduğunu belirten Şehir Plancıları Odası Konya Şube Başkanı Münir Günay da kampanya görselinin uygulanmasının gönül istediğini fakat kamulaştırma maliyetlerinin çok yüksek olduğu için bu alanın iş merkezleri olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Şehrin nefes alacağı bir yeşil alan için eski stad alanının değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Günay, “Toptancılar bölgesinde vatandaşların talep ettiği alanın, yapılması planlanan hızlı tren garına da yakın olması nedeniyle, çeşitli iş dallarının bir araya getirileceği bir iş bölgesi olması kanaatindeyiz. Yoğun bir yapılaşma olmadan iş merkezleri yapılabilir. Hızlı trenle gelenler uzak bölgelere gitmeden işlerini bu bölgede halledebilmelidir. Eski stad alanı ve DSİ'nin bulunduğu bölge taşınma işlemlerinin ardından şehrin ihtiyacı olan yeşil alan şeklinde belediye sarayı ile birlikte entegre olarak düşünülebilir. Bu bölgenin yeşil alan için daha uygun olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

BETONLAŞMAYA İZİN VERİLMEMELİ

Vatandaşlar şehrin yoğun apartman inşaası ile nefes alınamayacak bir hale geldiğini belirterek, "O alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi çok önemli. Şimdiye kadar dönüşüme uğrayan yerler, hep ranta kurban edildi. Şehrin içinde şehrin nefes alacağı yerler yapılması lazım. Bir yeşil ağaç altında hava almak için şehrin dışına mı çıkmamız gerekiyor?” şeklinde konuştu. Halil Asya isimli vatandaş Konya'nın beton yığını haline geldiğini ve nefes alamayacak halde olduğunu belirterek, “Belediyeden ricamız buraya hiç bir bina dikmeden Konya'nın merkez parkı olsun. Sakın bu arazi çok değerli nasıl yeşil alan yaparız diye düşünmeyin. Çünkü buraya yapılacak bir park Konya'nın ekonomik değerini yüz kat artıracaktır. Yani yapacağımız binalardan yüz kat daha Konya'ya ekonomik değer katacaktır. Eminim Konyalı Başbakanımız toptancılar çarşısının betonlaştırılmasına izin vermez” dedi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri