Toprak: Ticari Müesseseleri Kanunla Kapatamazsınız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağıyla ilgili olarak “Ticari müesseseleri kanunla kapatamazsınız.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağıyla ilgili olarak “Ticari müesseseleri kanunla kapatamazsınız.” dedi.

Erdoğan Toprak, katıldığı bir televizyon programında dershanelerin kapatılmasına ilişkin soruları cevapladı. "Eğitim sisteminin kalitesi yükselmeli, dershanelere ihtiyaç kalmamalı." diyen Toprak, "Ama şuanda dershaneler bir ihtiyaçtan dolayı, eğitim boşluğundan dolayı çıkan bir kurum. Yani eğitimdeki eksiklikleri vatandaşımız dershanelerle kapatıyor. Şimdi siz eğitim sistemindeki bu eksiği gidermeden, bu telafiyi sağlamadan, Anadolu’nun her tarafında eğitim kalitesini bir norm seviyeye getirmeden ben dershaneleri kapatıyorum derseniz buradaki orta gelir ve alt gelir düzeyindeki vatandaşlarımızın evlatlarına senin bu hayatta yaşam şansın olmamalı, sen hep işçisin işçi kal demektir. Çünkü Anadolu’da sınıflara bakın içler acısı, eğitim düzeyine bakın içler acısı. Bu Anadolu insanı, Anadolu kadını mutfağından kısarak ya ben işçilik yapıyorum bari benim oğlum okusun adam olsun bir yerde yöneticisi olsun, memur olsun diye bakar ve mutfağından kısar, üstüne başına almaz, dershaneye gönderir ve oğlunun üniversiteye hazırlanmasını sağlar." diye konuştu.

Vatandaş çocuğunu göndermediği zaman o müessesenin zaten kapanacağını vurgulayan Toprak, "Onu kanunla niye kapatmaya kalkıyorsun. Ticarette arz talep dengesi vardır. Evlatlarımızı biz oraya göndermezsek ihtiyaç gerekmez ve biz oraya göndermezsek o müessese zaten kapanır. Bakın, 2002’den 2013’e kadar açılan dershane sayısı %100 artmış. Yani bu iktidar döneminde 2 bin dershaneden 4 bin dershaneye çıkmış. Demek ki ihtiyaç günden güne büyüyor." şeklinde konuştu.

Zengin ailelerini çocuklarının evlerine öğretmenleri getirip ders alabileceğini, dershaneye ihtiyaç duymayabileceğini kaydeden Toprak, şöyle devam etti: "Dershaneye gidecek çocuklar fakir aile çocukları, dar gelirli aile çocukları. Anadolu’nun o ücra köşelerinde okullarda yeterince eğitim alamamış çocuklar."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri