Toprak: Kılıçdaroğlu 30 Kasım'da Abd'ye Gidiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edeceğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Kasım- 4 Aralık tarihleri arasında ABD’yi ziyaret edeceğini söyledi.
Erdoğan Toprak, ABD dönüşünde özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun ziyareti için, “Temaslarımızı yaptık. Görüşeceğimiz kurumlarla ilgili ön görüşmelerimizi yaptık ve seyahatimiz kesin gidilecek.” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun görüşme programını ise Toprak, şöyle ifade etti:
“Brooking Enstitüsünde bir konferansı var. Düşünce kuruluşlarının bir kaçından daha teklif var. Bunu Sayın Genel Başkanımıza ileteceğim. Türkiye’nin uluslararası alanda bir iki sorunu var. Bir tanesi serbest ticaret anlaşması. AB ile ABD arasında bir anlaşma var. Eğer bu anlaşma olur Türkiye bu anlaşmanın dışında kalır ise Türk işadamları çok zor durumda kalır. Bu konuyla ilgili bir randevumuz oldu. Bunu da değerlendireceklerini söylediler. Bir başka nokta ise Ermeni tasarısı geliyor temsilciler meclisine. Bununla ilgili temaslarımız olacak. Yani bizim Amerika ziyaretimiz bir iktidar partisini eleştirmek veya kendimizi gidip anlatmak değil. Türkiye’nin sorunlarını nasıl gideririz? Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konudaki düşüncelerimiz nelerdir? Çünkü biz ana muhalefet partisiyiz. Yani yarının iktidar adayıyız. İlk seçimlerde iktidar adayıyız. Gördüğüm kadarıyla dış dünya Cumhuriyet Halk Partisini iyi takip etmiş. Cumhuriyet Halk Partisinin dış politikasını biliyorlar.”


Program sunucusunun, "Pensilvanya'da, Sayın Fethullah Gülen ziyareti söz konusu olur mu Amerika ziyareti sırasında.” şeklindeki sorusuna Toprak, “Şu anda programımızda böyle bir ziyaret yok. Bizim oradaki günlerimiz çok kısa ve orada da bütün program gördüğüm kadarıyla büyük bir kısmıyla tamamlanmış durumda. Böyle bir programda açık bir gün gözükmüyor.” karşılığını verdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri