‘Toprağıma Minnettarım’ buluşması gerçekleştirildi

Türk tarım ve kimya sektörünün güçlü oyuncusu İGSAŞ’ın “Toprağıma Minnettarım” temasıyla başlattığı buluşmalarını bu kez Tekirdağ ve Konya’da gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İGSAŞ Satış ve Pazarlama Direktörü Vedat Altınok, “İGSAŞ olarak bugüne kadar daima ihtiyaçları analiz edip verimlilik ve kaliteyi odağımıza alarak üretim yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çiftçilerimizi, daha az girdi ile maksimum verime ulaştırabilmek en büyük gayemiz. Topraklarımızı koruyup, verim elde etmek üzere geliştirdiğimiz bu 4 temel ürün ile de tarımımıza önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

VERİMLİLİK ARTIŞINDA GÜBRE ÖNEMLİ

“Toprağıma Minnettarım” toplantılarının sektör paydaşlarıyla doğrudan iletişim kurma açısından kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Tarım sektöründe verimlilik, genel olarak gübre, sulama, ilaç, tohum, iş gücü, toprak, alet-makine ve teknoloji kullanımı gibi birçok parametreye bağlı. Bunlar arasında gübreleme, tarımda verimlilik artışı üzerinde en etkili girdilerden biri. Doğru gübre kullanımı ile tarımda yüzde 50’lere varan verim artışı elde edilebilir. Bu anlamda sektörümüzün gelişimi için tüm sektör paydaşlarının iş birliği içerisinde olmasının oldukça kritik bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. İGSAŞ olarak bu konuda her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri