Toplumları millet yapan 3 temel unsur

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nevruz (Bahar Bayramı) kutlamaları çerçevesinde konferans düzenledi.
İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’ndaki programda Dr. Ahmet Şimşek Nevruz’u anlattı. Programa Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Müftü Yardımcısı Hamza Küçük, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı ve Kütüphane Müdürü Hasan Coşar ile Erol Güngör Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Konuşmacı Dr. Ahmet Şimşek, toplumları millet yapan 3 unsurun bulunduğuna işaret ederek, bunların din, dil ve kültür olduğunu belirtti. Bunlardan birinin kaybolması durumunda toplumların millet olma özelliğini kaybedeceğine dikkat çeken Ahmet Şimşek, millet olma özelliğimizi korumamız için kültürümüzde önemli bir yere sahip olan Nevruz’u unutmamamız gerektiğini vurguladı. Ahmet Şimşek, 21-22 Mart’ta kutlanan Nevruz’un UNESCO tarafından da kültürel miras olarak kabul edilmesinin de önemine işaret ederek, bu sayede Nevruz’un başka yöne çekilmesinin önüne geçildiğini söyledi.
Nevruz’un kelime anlamı ve tarihi hakkında da bilgi veren Ahmet Şimşek, Ergenekon Destanı’nın Nevruz’un başlangıcı olduğunu anlattı. Şimşek, davetlilere Ergenekon Destanı hakkında da bilgi verdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri