Topçu: "Yazıcıoğlu'nun olayı toplum vicdanında şüpheleriyle açık duruyor"

BBP Genel Başkanı Topçu: "Hep birlikte millet vicdanında açık duran şüpheleri gidererek huzura kavuşturacağız"Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Kaynak: "Kendimizi, milletimizin vicdanını tatmin edecek bir çalışma yapmak sorumluluğu altında hissediyoruz
ANKARA (A.A) - BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza ile ilgili, "Hep birlikte millet vicdanında açık duran şüpheleri gidererek huzura kavuşturacağız" dedi. Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazasını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ile parti genel merkezinde görüştü.
Görüşme öncesinde açıklama yapan Topçu, Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesine neden olan olayın toplum vicdanında şüpheleriyle açık durduğunu söyledi. BBP'nin hukukun içinde kalarak olayda ve olay sonrasında hata, ihmal veya kusur bulunup bulunmadığının ortaya çıkması için gayret sarfettiğini dile getiren Topçu, partilerine bu konuda pekçok telefon geldiğini ve Türk-İslam coğrafyasının da meseleyi çok yakından takip ettiğini kaydetti. TBMM'nin bu konudaki çabalarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Topçu, "Hep birlikte millet vicdanında açık duran şüpheleri gidererek huzura kavuşturacağız" dedi.
Konuyla ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Kaynak da konuyla ilgili komisyonun, kaza öncesi ve kaza sonrasındaki olası ihmallerin tespiti ve olayın tam anlamıyla açıklığa kavuşturulması amacıyla kurulduğunu belirtti. Kaza kırım raporunun zamanında ulaşmaması dolayısıyla kurulan ilk komisyonun çalışma süresinde konuyu açıklığa kavuşturamadığını ve komisyonun ikinci kez kurulduğunu hatırlatan Kaynak, Yazıcıoğlu'nun milletin vicdanında önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
"Kendimizi, milletimizin vicdanını tatmin edecek bir çalışma yapmak sorumluluğu altında hissediyoruz" diye konuşan Kaynak, "Araştırılması gereken bütün yönler araştırıldı" dedirtecek bir rapor hazırlamaya gayret edeceklerini kaydetti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kaynak, kaza kırım raporu ile ilgili bir soru üzerine, düzenlenen kaza kırım raporundan tatmin olmamaları halinde yeni rapor isteyebileceklerini belirtti.

"BÜYÜK BİRLİKTELİKLER İSTERİZ"

Topçu, "bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Aydınlık Türkiye Partisi ile birleşme mesajları verdiğini" ifade ederek, benzer bir teklifin BBP'ye gelip gelmediğini sorması üzerine, "partilerine böyle bir teklifin gelmediğini" söyledi. Topçu, "Biz büyük birliktelikler isteriz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri