TÖMER öğrencileri iftarda buluştu

Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)'de öğrenim gören yabancı öğrenciler iftarda bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)'de öğrenim gören yabancı öğrenciler iftarda bir araya geldi. İftar yemeğinde TÖMER yöneticileri ve okutmanlar da katıldı. İftar yemeğine Yemen, Kazakistan, Vietnam, Bosna-Hersek, Endonezya, Karadağ, Bulgaristan, Slovenya, Gine, Kamerun, Etiyopya gibi ülkelerden öğrencilerin yanı sıra Erasmus öğrencileri de katıldı. İftar yemeğinde öğrencilere geleneksel Konya düğün yemeği ikram edildi.

İftar yemeği misafir öğrencilerin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından sona erdi.

İftar yemeğinde konuşan Selçuk Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Toker, Ramazan ayında misafir öğrencilerle bir arada iftar yaptıklarından dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ramazan ayında birlik ve beraberliğin en üst düzeye çıktığını belirten Doç. Dr. Mustafa Toker, "Bugün burada ülkemize dünyanın farklı ülkelerinden Türkçe öğrenmeye gelen öğrencilerle iftar yemeğinde bir araya geldik. Misafir öğrencilerimiz bir dönem boyunca Türkçe öğrendi. Kendilerine ileriki hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

TÖMER öğrencilerinden Gineli Ansou Kamano, ilk defa ailesinden uzak bir Ramazan ayı geçirdiğini belirterek, "Türkiye'de Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Ülkemden çok uzak olsam da bir başka Müslüman ülkede Ramazan ayını idrak ediyorum.Kendimi evimde gibi hissediyorum. Dİğer ülkelerden arkadaşlarla birlikte beraber iftar açıyoruz, sahur yapıyoruz. Unutamayacağım bir Ramazan ayı olacak" dedi. Kazakistanlı Marina Musayeva ise Türkiye'de Ramazan ayının daha güzel geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Yurtta kaldığımız arkadaşlarla birlikte iftarımızı açıyoruz. Farklı ülkelerden arkadaşlarımızla birlikte Ramazan ayını geçiriyoruz. Bu çok güzel bir duygu. Konya'da havalar serin gidiyor. Oruç tutarken çok zorlanmıyoruz."

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ramazan Haberleri