TOKİ dev projesini duyurdu! Kiracılara 7 bin lira taksitle daire satılacak

Türkiye genelinde ev sahibi olmak isteyen kiracılara müjdeli haber verildi. Bu kapsamda kiracılara 7 bin lira taksitle daire satılacak.

Türkiye genelinde ev sahibi olmak gün geçtikçe daha da zorlaşıyor. Artan girdi maliyetlerinin etkisiyle ev fiyatları yüksek miktarlara ulaştı. Buna bağlı olarak daire kiraları da zirveyi gördü. Güncel olarak 3 oda 1 salon dairelerin kiraları 15-25 bin lira aralığında. Maaşların düşük olduğunu baz alırsak bu miktarları ödemek vatandaşın belini büküyor.

KİRA FİYATLARI EN ÇOK BU ŞEHİRLERDE ARTTI!

En yüksek kiraların olduğu şehirler İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Konya, Eskişehir, Sakarya, Mersin ve Yalova olarak sıralanıyor. Kira fiyatlarından dolayı ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber verildi.

AYDA 7-9 BİN TL ARALIĞINDA TAKSİTLE DAİRE SATILACAK

TOKİ kiracıları ev sahibi yapacak projelerini duyurmaya başladı. Bu kapsamda il bazında projelere bir yenisi daha eklendi. 400-500 bin TL peşinat vererek ayda 7-9 bin lira aralığında taksitlerle ev satışı gerçekleştirilecek. İl bazındaki projelerden birisinin ihalesi 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayınlanan ihale ilanında önemli ayrıntılara yer verildi.

Söz konusu projenin ihale ilanı şu şekilde:

Edirne İli Enez İlçesi Gaziömerbey Mahallesi 142 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

KİRACILARA ÖNCELİK VERİLECEK

Kısa süre içerisinde birçok ilde yeni TOKİ projelerinin hayata geçirilmesi bekleniyor. Böylece kira fiyatlarının da düşmesi hedefleniyor. Daire satışlarında kiracılara öncelik verilmesi bekleniyor.

Ekonomi Haberleri