Tokat Büyük Oteli Tartışmaları Alevlendi

Tokat il merkezinde özel idare bünyesinde bulunan ve işletmesini 5 yldır Yaşaroğlu Otelciliğin yaptığı Büyük Tokat Oteli için yeni ihale yapıldı.İhaleyi kazanan firmanın ise Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun olduğu öğrenildi....

Tokat il merkezinde özel idare bünyesinde bulunan ve işletmesini 5 yldır Yaşaroğlu Otelciliğin yaptığı Büyük Tokat Oteli için yeni ihale yapıldı.

İhaleyi kazanan firmanın ise Okyanus Şirketler Grubu'nun sahibi Nusret Argun olduğu öğrenildi. Tokat’tan ihaleye girmek isteyen firmalar ise yapılan ihaleye tepki gösterdi. İhaleye katılma şartı için verilen sürenin yetersiz olduğunu ifade eden firmalar, bu nasıl ihale şekli verilen şirket hiç araştırılmadı mı? İhaleyi alan firmanın sahibi Nusret Argun daha evvel devleti zarara uğratmaktan yargılandığı kamuoyunda Okyanus davası olarak bilinen mahkeme sürecinde 180 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı diyerek tepkilerini dile getirdi.

Tokatlı olarak ihaleye giremediklerini ifade eden firmalar, "Tokat Büyük Oteli için yapılan ihalede firmalara teklif vermeleri için bir haftalık süre tanındı. Tekliflerde ise avam proje verilmesi şartı getirildi. Bir haftalık süre içinde ise 19 bin metre kare alanın projesinin hazırlanması ve teklifin sunulması için yeterli zaman olmadığı aşikar, bu şekilde ihaleye çıkılması adrese teslim ihale hissini oluşturuyor bizde." dedi.

İhaleyi alan Okyanus şirketler grubu 39 yıllığına Tokat Büyük Oteli’nin işletmesini hak etmiş oldu. Firma Konya Dedeman otelinin işletmeciliğini halen yapmakta. Tokat’lılar tarafından konuşulan bu konulara henüz Valilik veya İl Özel İdaresi tarafından bir açıklama yapılmış değil, kafalarda soru işaretleri var. Konu hakkında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ak Parti Tokat milletvekili Zeyit Aslan Tokat’a büyük bir yatırımın önünün açıldığını ifade etti.

"BÜYÜK OTEL BİR YIL İÇERİSİNDE TOKAT’A KAZANDIRILACAK"

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, uzun yıllardır atıl durumda bulunan Tokat Büyük Oteli’nin kimin aldığının önemli olmadığını belirterek, "Dedeman adı altında Konyalı bir firmanın teklifi uygun bulunmuş. Şuan 20-30 trilyonluk bir harcama ile mevcut ana konsept korunup yeni eklerle, kongre merkezleri de olacak şekilde 1 yıl içinde Tokat’a kazandırılması hedefleniyor” dedi.

Milletvekili Aslan, 39 Yıllığına kiraya verilen Tokat Büyük Oteli’nin uzun bir süredir atıl halde durduğuna dikkat çekerek, “Yıllar önce Tokat’a gelenlerle Ankara’da karşılaştığımızda Tokat Büyük Oteli’ni soranlar var. Tanıtım için de önemli. Böyle bir değerin atıl halde durması doğru değil. Uzun süredir bir çalışma vardı. Maalesef işletici arkadaşlarımız orayı işletmemek için çaba sarf etmişler sanki. Orası için bir şartname hazırlanmıştı, ben de gördüm. Uluslararası bir yeteneğe sahip firma ile yeni vizyonla hizmete girmesi istenmiş. İki teklif gelmiş. Vali beyden bilgi aldım. Dedeman adı altında Konyalı bir firmanın teklifi uygun bulunmuş. Detaylı açıklamayı belki Valilik de yapacaktır ama şuan 20-30 trilyonluk bir harcama ile mevcut ana konsept korunup yeni eklerle, kongre merkezleri de olacak şekilde 1 yıl içinde Tokat’a kazandırılması hedefleniyor. Ben sayın Valimize şunu ifade ettim, görev süreniz içinde sadece bu Oteli Tokat’a kazandırmış olsanız, büyük hizmet yapmış olacaksınız, dedim." diye konuştu.

"ELEŞTİRENLER NEDEN TOKATLI DEĞİL? SORUSUNUN CEVABINI VERMELİ "

Kiralayan şirkete yönelik sosyal medyada yoğun bir eleştiri olduğunun hatırlatılması üzerine Aslan, “Tabi eleştirenler olacaktır, sosyal medyada takip ettim. Ama sonuç ortaya çıkınca görülecektir. Elbette Tokatlı birinin almasını gönlümüz isterdi ama Tokatlı bir hemşehrimiz bu kapasitedeki bir hizmet için teklif vermiş mi? Vermiş de elenmiş olsa bunu konuşmak doğru olabilir. Ama böyle bir talepte bulunmamış, günlerce askıda kalmış. Neden Tokatlı değil? Sorusunun cevabını aslında bu soruyu soranların vermesi lazım. Bu bir imkan meselesi, işletme meselesi. Böyle bir profesyonel işletmeyi yapacak birikime sahip miyiz? Ben buraya gelecek profesyonel isimlerin Tokat’a örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Ben çok olumlu buldum, şahsen bu kadar büyük bir talep olacağını düşünmüyordum. Şirketin yargılandığı, ismi önemli değil, verdiği teklifi yerine getirip getiremeyeceği önemli

Tabi şirketin kim olduğunu bilmiyorum. Okyanus Şirketi denildi. İsim önemli değil, Pasifik olsa ne olur? Efendim bu şirket şöyleymiş, yargılanmış… Bu şirkette herkes işinin gücünün başında. İçerde olan kimseyi duymadım. Şirketin ismi önemli değil, verdiği teklifi yerine getirip getiremeyeceği önemli. Ben bunu önemli bulurum. İnşallah bu süreci yürüten arkadaşlarımız da mahcup olmazlar. Bu eleştiriyi yapanlar 1-1,5 yıl sonra iş bitince mahcup olacaklardır. Yargıya taşınması olabilir, ben her zaman söylüyorum Adliye’nin yeri bellidir. Bilmeyenlere gösterebilirim hatta dosyalarını da hazırlayabilmeleri için yardımcı oluruz. Biz bu konuda son derece şeffafız” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri