Tohum İçin Fark Ödemeleri Başvurusu Ekim Ayında Başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kayseri İl Müdürlüğü, yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği tebliği yayınlandığını duyurdu. Fark ödemeleri için ekim ayından itibaren başvuruların yapılacağı ifade edildi. Gıda...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kayseri İl Müdürlüğü, yağlı tohumlu bitkiler, hububat ve baklagil fark ödemesi desteği tebliği yayınlandığını duyurdu. Fark ödemeleri için ekim ayından itibaren başvuruların yapılacağı ifade edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline göre 2014 yılı ürünü Yağlı Tohumlu Bitkiler, Hububat ve Baklagil Fark Ödemesi Desteği Tebliği (2014/25) 17 Haziran 2014 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı. Fark ödemesi desteği için başvuru başlangıç tarihi 1 Ekim 2014 olduğu belirtildi ve son başvuru tarihinin ise 30 Nisan 2015 olduğu bildirildi. Fark Ödemesi Desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 2014 yılı ÇKS kayıtları için 29 Ağustos 2014 tarihine kadar başvurmaları gerektiği belirtildi.

Bu tarihten sonra arazi sahibi olunması veya arazi kullanım hakkı alınması durumunda 2014 üretim yılı bitimine kadar ÇKS' ye kaydolmak üzere başvuruda bulunabilme hakkı tanınan ve aynı zamanda fark ödemesi desteğinden yararlanacak üreticilerin, 2014 üretim yılı ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. Bunun içinde son tarihin Hububat ve Baklagil Grubu ürünler için 1 Eylül 2014, Yağlı Tohumlu Bitkiler Grubu ürünler için 1 Ekim 2014 olduğu bildirildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri