Tofaş’ta Mühendisti, İşyeri Kurdu Şimdi Bmw Ve Mercedes’e Tasarım Yapıyor

Türkiye’de bir otomobil fabrikasında mühendis olarak çalışan Murathan Toktaş, 2011’de işten ayrılıp kurduğu şirkette şimdi BMW ve Mercedes gibi dünya devlerine sac metal kalıp tasarımları yapıyor.

Türkiye’de bir otomobil fabrikasında mühendis olarak çalışan Murathan Toktaş, 2011’de işten ayrılıp kurduğu şirkette şimdi BMW ve Mercedes gibi dünya devlerine sac metal kalıp tasarımları yapıyor.

2013 KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’nin ‘genç’ kategorisinde finale kalan Murathan Toktaş, henüz üç yaşındaki şirketinde 22 kişi çalıştırıyor. Tkare Makine İnşaat Mühendislik Mimarlık Sanayi Ticaret Limitet Şirketi ile dünya devi otomobil fabrikalarına özel tasarım yapan Murathan Toktaş, geçtiğimiz Mayıs ayı itibariyle de İspanya ve İtalya’ya direkt olarak tasarım hizmeti verdiklerini söyledi. Toktaş, hali hazırda Türkiye'de Ford Otosan, Coşkunöz AŞ, Beyçelik Gestamp AŞ, Sarıgözoğlu A.Ş. gibi firmaların yanı sıra bu firmalar aracılığı ile BMW, Audi, Mercesedes, Peugeot, Citroen, Renault ve Fiat gibi firmaların da sac metal kalıp tasarımlarını gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Murathan Toktaş, otomotiv, beyaz eşya, havacılık ve savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu sac metal kalıpları konusunda hizmet vermek amacıyla 2011 yılında şirketi kurduğunu dile getirdi. Çocukken 'neden kendi otomobilimizi üretemiyoruz?' dediğini hatırlatan Toktaş, şöyle konuştu: "O soru, daha çocuk yaşlarda mesleğimizi seçme konusunda tek alternatifi ortaya koymuş oldu. Ülkemizin kendi otomobilini üreteceği süreçte, bu sürecin bir parçası olma arzusu, aslında şirketimizin kuruluş ilkesi olarak da karşımıza çıkıyor. Şirketimizi ilk kurduğumuz günden itibaren; kurumsal olmayı, bunun yanında amatör ruhumuzu kaybetmemeyi prensip edindik. Bu sebeple çalışma arkadaşlarımıza; çalışacakları huzurlu ve nezih bir ortamı oluşturmak, sosyal hayatlarına da zaman ayıracakları bir sistemi şirketimizin olmazsa olmazı olarak belirledik. Çok kısa sürede müşterileri ve sektör çalışanları tarafından tercih edilen bir şirket olduk. Artan müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kısa sürede çalışan sayımızı arttırdık ve 6’sı lisans 14’ü ön lisans mezunu 22 çalışanı ile bu sektörde faaliyet gösteren firmalar arasında kapasitesi en yüksek şirket olduk."

36 yaşındaki Murathan Toktaş, kendilerine gerçekçi bir misyon ve vizyon belirlediklerini dile getirirken, şunları kaydetti: "Bilgi paylaşımı ve sürekli gelişmeyi hedef edindik. Sürekli gelişim esnasında kimseyi rakip olarak görmeden, sadece bir önceki yaptığımız işi bir sonrakinde ‘nasıl daha iyisini yaparız’ diye düşündük. Sac metal kalıp sektöründe, ürün tasarımından kalıp imalatına kadar olan her aşamada müşterilerine hızlı, kaliteli ve sonuç odaklı çözümler üretmeyi, teknolojiyi yakından takip ederek müşterileri için en doğru çözümleri üretmeyi vizyonumuz olarak belirledik." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri