Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Türkiye’nin Geleceği Girişimcilikte

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zengin olmak için girişimci sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zengin olmak için girişimci sayısının artırılması gerektiğini vurguladı. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin geleceği girişimcilikte. Her yıl 750 bin genç istihdam alanına katılıyor. Kalan gençlerimize de iş bulmak zorundayız.” dedi.

    Marmara Bölgesi oda ve borsa başkanları, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi. Buluşmada iş dünyası, oda ve borsaların gündemindeki konular masaya yatırıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

    Görüşmede Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ve Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan, hazır bulundu.

    ODA SİSTEMİ AHİLİĞE DAYANIYOR

    Türkiye’deki oda sisteminin dünyada örnek gösterildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Biz aslında sistemi Avrupa’dan almış gibi gözüksek de, aslına baktığınız zaman bu bizim geleneğimizden gelen bir sistemin aynısı. Geçmişiyle övünen kimseler olmamıza rağmen birçok kişi geçmişimizde bizim ahilik sistemi olduğunun farkında değil. Yani dünyaya oda sistemini tanıtan biziz, biz ahilikten geliyoruz.” dedi.

    Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un örgütlenme yapısı ile Türkiye’yi kapsayan 81 il, 160 ilçede, 365 oda ve borsanın, 59 tane sektör meclisi ile kadın ve genç girişimci kurullarını kapsadığını altını çizdi.
Yaptıkların çalışma ile 233 oda ve borsanın yeni hizmet binasına taşındığını bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, kendileri göreve geldiğinde İngilizce konuşabilen oda ve borsa sayısının sadece 5 olduğunu söyledi. İngiltere’den aldıkları bilgi ile yaptıkları çalışma sonrasında bugün itibariyle 131 oda ve borsanın 5 yıldızlı hale geldiğini kaydeden Rifat Hisarcıklıoğlu, 22 oda ve borsanın ise sırada olduğunu söyledi. Şu anda 355 oda ve borsanın İngilizce konuşabilir hale geldiğini aktaran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ve oda ve borsalarım geçen yıl itibariyle yapmış oldukları proje eskiden sıfır iken, 450 tane AB projesi ve kalkınma ajansına diğer kurum ve kuruluşlarına 365 oda ve borsamızın 450 tane projesi tamamlanmış durumda. Bunun sonucunda da 410 milyon TL’lik hibe destek almışlar.” şeklinde konuştu.

    Hisarcıklıoğlu, “Bizim de bir hedefimiz var, diyoruz ki; biz dünyanın en zengin ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Zenginleşmenin yolu da, girişimci sayısından geçiyor. Bunun için yeni girişimciler çıkartmamız lazım. 2 tane potansiyelimiz var; kadınlar ve gençler. Bunları çok iyi kullanıyor olmamız lazım.” ifadesini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri