Tmsf'nin Basmane Çukuru'na Teklif Gelmedi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 117 milyon dolarla satışa çıkardığı Basmane Çukuru’na teklif veren olmadı. Ege Dünya Ticaret Merkezi olarak da bilinen yere teklif gelmeyince, bugün kapalı zarf ve açık artırma usulü ile yapılması...

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) 117 milyon dolarla satışa çıkardığı Basmane Çukuru’na teklif veren olmadı. Ege Dünya Ticaret Merkezi olarak da bilinen yere teklif gelmeyince, bugün kapalı zarf ve açık artırma usulü ile yapılması planlanan ihale iptal oldu.

Geçtiğimiz haziran ayında satışa çıkarılan çukurun ihalesi için tarih 9 Eylül, muhammen bedel ise 117 milyon dolar olarak belirlenmişti. Kapalı zarf usulü ve açık artırma ile yapılacak ihale için son teklif verme tarihi ise 8 Eylül saat 17.00'ydi. Satış ilanında en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alınabileceği hükmü yer aldı. İhale bugün saat 11.00'de Fon'un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonu'nda yapılması kararı alındı. Ancak dün akşama kadar hiçbir şirket ya da grup ihaleye teklif vermedi. Bunun üzerine ihale iptal edildi.

Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Güç Yapı İnşaat Turizm Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'e ait. TMSF ile Büyükşehir arasında yapılan protokole göre Ege Dünya Ticaret Merkezi'ni satın alan yatırımcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 32 bin metrekarelik hizmet binasını da yapacaktı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri