TMO Seydişehir'den ilk mahsulü aldı

İlk buğdayı Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, 647 liradan sattı.

Seydişehir merkez Saadetler Mahallesi'ndeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım yerinde, ilk buğdayı Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, 647 liradan sattı.
     TMO makarnalık buğdayı 575 ile 705 lira, ekmeklik buğdayı ise 565 ile 550 arasında alacak. Bu yıl çetin geçen kış şartlarından dolayı buğdayda verimin düşük olduğu, buna karşın kalitenin arttığı belirtildi.
     Seydişehir Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar, ilk kez Seydişehir'de stoklama ve kantarın bir arada bulunduğu ve alt yapısı eksiksiz bir alım merkezi oluşturduklarını söyledi.
     Gökçehüyük köyünden kiralanan 200 bin metrekarelik alanın, 40 bin metrekarelik alanının dolum sahası olarak düzenlendiğini belirten Çınar, şunları kaydetti:
     ''Kantar ve dolum merkezinin bir arada olduğu ve hizmet binasının da bulunduğu böyle bir alım merkezi Seydişehir'de ilk kez hizmete giriyor. Ziraat Odası olarak çiftçilerimizin hububatını en iyi şekilde değerlendirmesi ve TMO'ya satışında kolaylık sağlamak için bu çalışmayı yaptık. Sınırlı bütçemize rağmen 150 bin lira harcayarak böyle bir güzel hizmeti çok değerli çiftçilerimize sunduk.''
     Alınmaların 17 Temmuz itibariyle başladığını ve 1 ay boyunca devam edeceğini belirten Çınar, ''Çiftçilerimiz ofis alımı başlamadan önce makarnalık buğdayın fiyatı 575 liranın altındaydı. Şimdi ise 600'ın üstünde satılıyor. Çiftçilerimizin ürettikleri hububatlarını hak ettikleri değerde satması ve piyasa oluşması açısından TMO alım merkezini önemsiyoruz'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri