TMO indirimli ayçiçek yağı satacak!

Türkiye’de son yılların en verimli Ayçiçek hasadı yaşandı. Özellikle rekolte yaşanan artış çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Ayçiçek rekoltesinde yaşanan artış Ayçiçek yağı fiyatlarını ciddi oranda düşürmesi bekleniyor. Geçtiğimiz aylarda büyük fiyat artışı yaşayan artışı vatandaşları tedirgin etmiş bur çok vatandaş yağ stoklamak için marketlere akın etmişti. Bu yıl rekoltede yaşanan yüksek artış sonrası fiyatlarında ciddi oranda düşmesi bekleniyor.

Rusya Ukrayna savaşı ve stokçuluk nedeniyle ayçiçek yağı fiyatlarını da arttı. Yılbaşından önce ham ayçiçeği yağı ithalatına yüzde ton başına uygulanan 250 dolar ve ayçiçeği çekirdeğine ise yüzde 5 vergi uygulanıyordu. Ancak gümrük vergilerinin sıfırlanması sonrası, vatandaşlara müjdeli haber geldi.

Son 20 günde uluslararası pazarda ham ayçiçek yağı yüzde 30 düşüş ile 1500 dolara kadar geriledi. Yeni fiyatlarla yapılan ithalatla iç pazarda raf fiyatlarında da bir gerileme bekleniyor.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre indirim hız kesmeden devam ediyor.

Eylül ayında rekor bir üretimle Ayçiçek yağ zirveyi gördü. Aşırı üretimin etkisi olarak etiket fiyatları düşüşe geçti.

5 litre ayçiçek yağı sadece 104 TL'ye kadar düşmesi bekleniyor. Eylül ayında kaçırılmayacak fırsat. 5 litre ayçiçek yağı sadece 104 Türk Lirası'na sizin olabilir.

Toprak Mahsulleri Ofisi, uygun fiyatlarla güncel ayçiçek yağı kampanyasını duyurdu ve bu ürünleri PTT alışveriş merkezlerinde satışa sundu.

5, 4, 3, 2 ve 1 litrelik ayçiçek yağı çeşitlerinin fiyatları, resmi olarak en düşük seviyeye indirildi. Ayrıca, PTT AVM'de online alışveriş yapma imkanı da sunuluyor

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri