'TL önümüzdeki dönemde değerlenecek'

TEB Genel Müdürü Civil, Türkiye ekonomisindeki büyüme ve güven nedeniyle TL'nin önümüzdeki dönemde bir miktar daha değerleneceğini söyledi

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Varol Civil, Türkiye ekonomisinde güçlü büyüme dinamikleri ve ona duyulan güvenin devam ettiğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde bir miktar TL'nin değerlenmesi söz konusu olabilir.

Tabii bunun çok aşağılara inmemesi tercih sebebi olması gerekir. Sepet bazında baktığımızda sepetin 2.5- 2.9 civarlarında olması gayet makuldür" dedi. Civil, gelişmiş ülkelerin kendi ekonomilerindeki problemlerden dolayı para bastıklarını ve dünyaya sürekli likidite enjekte ettiklerini hatırlatarak, "Bu durum gelişmekte olan ülkelere bir likidite akımı yaratıyor. Bu da o ülke paralarının değerlenmesine yol açıyor" dedi.

BAŞÇI'YA TAM DESTEK

TRT Haber'de Ekonomi Kulübü'nün konuğu olan Varol Civil, Merkez Bankası'nın politikalarını çok olumlu bulduğunu belirtti. Civil, şöyle konuştu: "Çok doğru kararlar alıyorlar. Banka yönetimi ehil. Piyasaları çok iyi yönlendiriyorlar.

Biraz piyasalara sürpriz yapmış olabilirler ama onların resmi daha iyi gördüğüne inanmamız ve düşünmemiz lazım." Civil, ekonomi yönetiminin koordineli ve iyi kararlar aldığını söyledi. Civil, önümüzdeki uzun dönemde düşük faizin süreceğini belirtti.

'Türkiye dünyanın takdir ettiği ülke'

Avrupa bankalarının Türkiye'de banka sahibi olmasının onların şansına olduğunu vurgulayan Civil, "Önümüzdeki dönemde dünyada büyüme gösterebilecek ekonomisi güçlü, sağlam, yegane ülke Türkiye. Bu sebeple yabancı bankalar Türkiye'den çıkmak değil elden gelse Türkiye'deki imkânlarını daha da fazla büyütebilir. Türkiye şu anda dünyanın en çok takdir ettiği ve gıpta ile izlediği bir ülke" diye konuştu.

"Yunanistan'da kötü senaryo bizi etkileyebilir"

TEB'İN ortağı BNP Paribas'ın elindeki Yunan bonosu miktarının 3.2 milyar euro olduğunu belirten Civil, bunun BNP için önemli bir rakam olmadığını belirtti. Ciliv, "Yunanistan'da daha kötü senaryolar olursa belki bizi de etkileyebilir" dedi

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri