Tkdk’dan İki Projeye 2 Milyon Lira Hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 12. Başvuru dönemi sırasında proje sunan ve incelemeleri tamamlanan 2 başvuru sahibi ile hibe tutarı 2 milyon 027 bin 730 TL olan sözleşmeler imzalandı.    Kurum...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 12. Başvuru dönemi sırasında proje sunan ve incelemeleri tamamlanan 2 başvuru sahibi ile hibe tutarı 2 milyon 027 bin 730 TL olan sözleşmeler imzalandı.

    Kurum binasında yapılan törende sözleşmeler proje sahipleri ile İl Koordinatörü Murat Asiltürk arasında imzalandı. Sözleşme imzalanan 2 projenin toplam yatırım tutarı 3 milyon 271 bin 328 TL, bu yatırımlara sağlanacak hibe tutarı ise 2 milyon 027 bin 730 TL olarak açıklandı.

    Projelerin yapım işleri harcamasının 2 milyon 391 bin 786 TL, makine ve ekipman harcamasının 764 bin 531 TL, hizmet alımları ve görünürlük harcama tutarının ise 115 bin 011 TL olduğunu belirten Asiltürk, söz konusu projelere yüzde 50 ile yüzde 65 arasında hibe desteği sağlanacağını ve bu projelerin 5 ay içerisinde tamamlanması gerektiğini belirtti.

    Destek sağlanacak projelerin birinin süt hayvancılığı, diğerinin ise kırsal turizm kapsamında pansiyon projesi olduğunu kaydeden Asiltürk, "imzalanan 2 sözleşmede 2014 yılının son sözleşmeleri olması da ayrı bir öneme haizdir. 2015 yılında da projelerin artarak devam etmesini bekliyoruz." dedi.

    Gerçekleştirilecek kırsal turizm ve süt hayvancılığı projelerinin daha önceki projeler gibi örnek projeler olacağını ve ilimize güzel katkılar sağlayacağını söyleyen Asiltürk, Kasım ayı içerisinde 13. Proje başvuru çağrı ilanına çıkılacağının da müjdesini verdi. Asiltürk, yatırım yapmak isteyenleri İl Koordinatörlüğüne beklediklerini de belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri