Tkdk Afyon’da 37 Proje İçin 25 Milyonluk Destek Verecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü 37 proje için toplam 25 milyon liralık hibe verecek. Proje kapsamında imzalanan sözleşmeyle süt sığırcılığı, besicilik ve broyler üretimi ile çiftlik...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü 37 proje için toplam 25 milyon liralık hibe verecek. Proje kapsamında imzalanan sözleşmeyle süt sığırcılığı, besicilik ve broyler üretimi ile çiftlik faaliyetlerini geliştirme yönünde birçok proje hayata geçirilecek.

İl Koordinatörü M. Sait Yüksel, TKDK olarak tarım sektörünün ve kırsal alanların Avrupa Birliğine sürdürülebilir adaptasyonunun sağlanabilmesi, kırsal alanların geliştirilmesi, kırsal alanda yaşayan vatandaşların kentlere göçünün önlenmesi gibi birçok hedefleri olduğunu söyledi. Yüksel, “Sözleşme imzalanan 37 projenin yatırımları tamamlandığında yalnızca bu projelerle Afyonkarahisar’a toplam yaklaşık 50 milyon liralık yatırım daha kazandırılmış olacaktır. Afyonkarahisar ekonomisi için önemli bir yatırım olarak değerlendirilmektedir. Daha da önemlisi bu tür yatırımlar, bundan sonraki yatırımlara örnek teşkil etmekte ve çok daha yaygın bir şekilde projeler hazırlandığı görülmektedir. Geçtiğimiz günlerde imzalanan sözleşmelerle, Afyonkarahisar merkez, Bayat, Bolvadin, Çobanlar, Dinar, Emirdağ, İhsaniye, İscehisar, Sandıklı ve Sinanpaşa’da birçok yatırım hayat bulacaktır.” dedi.

Yüksel, Avrupa Birliği hibeleriyle AB standartlarında süt ve et üreten hayvancılık işletmeleri, süt, et işleme tesisleri, meyve sebze depolama tesisleri, mermer atölyeleri, kırsal turizm tesislerinin kurulduğunu, bu işletmelerin sayılarının gün geçtikçe arttığını belirtti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri