Tkdk, 13. Çağrı Dönemi Turizm Destekli Olacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK ) Çankırı İl Koordinatörü Orhan Bağlan, düzenlediği basın toplantısı ile kurum çalışmaları ve 13. Çağrı dönemi hakkında bilgi verdi.     TKDK’nın 13. Çağrı’ya...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK ) Çankırı İl Koordinatörü Orhan Bağlan, düzenlediği basın toplantısı ile kurum çalışmaları ve 13. Çağrı dönemi hakkında bilgi verdi.

    TKDK’nın 13. Çağrı’ya 10 Kasım tarihinde çıkmayı planladığını vurgulayan Bağlan, 13. Çağrı döneminde kabul edecekleri projelerin ağırlıklı olarak kırsal turizmi kapsadığını, tavukçuluk ve hayvancılık sektörlerine destek verilmeyeceğini söyledi. Bağlan, "Kırsal turizm ile ilgili şuana kadar Çankırı’da herhangi bir proje uygulanmadı. Reaksiyon alanları, at binicili, 25 odalı, butik otel, otelin altına yapılacak pastane, kafeterya, düğün salonu yapımı gibi projeler destek kapsamındadır. 13. Çağrı’da 42 şehire kullandırılacak ödenek tutarı 150 milyon Euro. Bu paranın ne kadarını Çankırı’ya getireceğiz bunun çabası içindeyiz. Şuana kadar kullandırılan ödenek bakımında 42 il içerisinde 10. sıradayız." diye konuştu.

    Bağlan, kırsal alan olarak tabir edilen yerlerin nüfusu 20 binden az olan yerleşim yerleri olduğunu, Çankırı’nın merkez hariç bu şartlara çok uygun bulunduğunu, yatırımlara yüzde 50 destek verildiğini, yatırımları 5 yıl süre ile denetlediklerini belirterek proje onay süreci hakkında bilgiler sundu.

    Yerel ürünlere de destek verdiklerini vurgulayan Bağlan, diğer illerde bunun örnekleri olduğunu ama Çankırı’da bulunmadığının altını çizdi.

    Yerinde Kontrol Birim Amiri Selim Temeltaş ise TKDK destekleri ile Çankırı’da broyner sayısında büyük artış yaşandığını, Atkaracalar, Kurşunlu ve Çerkeş’te broyner bakımında Aytaç’ın avantajını kullandığını söyledi.

50 MİLYON TL DESTEK

    TKDK’nın 9, 10, 11 ve 12. çağrıları ile ilgili bilgi veren Proje Yönetim Amiri Burcu Fırat, toplam 208 proje aldıklarını, 147 başvuru sahibinin kurum ile sözleşme imzaladığını ifade ederek “4 Kasım tarihi itibariyle 93 projeye ait ödeme işlemleri gerçekleştirildi. Bu projeler için kurumumuzun katkısı 15 milyon 287 bin 595 TL oldu.” dedi. Fırat, 11 ve 12. Çağrı kapsamında kalan projelere ilişkin inşaat işlemlerinin hızla devam ettiğini vurgulayarak "İnşaat işlemleri devam eden projeler için toplam yatırım tutarı yaklaşık 73 milyon TL olup, kurumumuz katkısı yaklaşık olarak 44 milyon TL olması beklenmekte. 9, 10, 11 ve 12. Çağrı kapsamında kurumumuz katkısının 50 milyon 544 bin 563 TL olması beklenmektedir." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri