Tiyatroların Satılması Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle, tiyatroların satılmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle, tiyatroların satılmasıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "- SGK İştiraki olan Emek İnşaat AŞ’nin sahip olduğu Ankara’nın önemli tiyatro binalarından, Akün ve Şinasi sahnelerinin Ekim 2014’te gizli şekilde 23 milyon liraya satıldığı iddiası doğru mudur?

- Akün ve Şinasi tiyatro binalarının satışlarının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in talimatıyla gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?

- İddialar doğruysa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hangi gerekçe ile Akün ve Şinasi tiyatro binalarının satışları talimatını vermiştir?

- 10 gün önce yapılan satıştan sonra 4 Kasım 2014 tarihi itibarıyla Akün ve Şinasi tiyatro binalarının satıldığı şirket veya şirketler tarafından Emek İnşaat AŞ'ye yapılan toplam ödeme tutarı ne kadardır?

- Akün ve Şinasi tiyatro binaları, hangi şirkete veya şirketlere ve ayrıca tam olarak ne kadar bedellerle satılmışlardır?

- Satış için gizli ihale düzenlendiği ve ihalenin Kamu İhale Kanunu’ndan muaf olarak tutulduğu iddiası doğru mudur?

- İhale hangi yasal gerekçe ile Kamu İhale Kanunu’ndan muaf tutulmuştur?

- Akün ve Şinasi tiyatro binalarının yerlerine AVM ve otel inşa edileceği iddiası doğru mudur?

- Akün ve Şinasi tiyatro binalarının satıldıkları şirket veya şirketlerin, 2014 Eylül ayı sonu itibarıyla öz sermayelerinin tutarları ne kadardır?

- Şirket veya şirketlerden son 3 yıl içerisinde hangi vakıf ve derneklere ne kadar tutarlarda bağışlar yapılmıştır?

- Şirket veya şirketlerin son 3 yılda ödedikleri vergi tutarları ne kadardır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri