Tiyatro28: Çocuklarınızı Sanattan Uzak Tutmayın!

Okullardaki sonbahar tatili birçok eyaletle birlikte Almanya'nın başkenti Berlin'de de sona erdi. Sonbahar tatilinde bazı öğrenciler aileleriyle birlikte kısa süreli tatillere çıkarken, tatilini Berlin’de geçiren bazı öğrenciler de çeşitli...

Okullardaki sonbahar tatili birçok eyaletle birlikte Almanya'nın başkenti Berlin'de de sona erdi. Sonbahar tatilinde bazı öğrenciler aileleriyle birlikte kısa süreli tatillere çıkarken, tatilini Berlin’de geçiren bazı öğrenciler de çeşitli kurslara katılarak tatili, kendilerini geliştirmek için bir fırsat olarak değerlendirdi.

Almanya'da Tiyatro Okulu Tiyatro28, sonbahar tatilini Berlin’de geçiren öğrencilere yönelik bir tiyatro kursu düzenledi. Okulun sahibi ve genel sanat yönetmeni Ufuk Güldü, tiyatro eğitiminin çocuklara doğru ve güzel konuşmayı öğretmenin yanı sıra özgüvenlerini geliştirmede büyük rol oynadığını belirterek bazı ailelerin tiyatro kursuna gitmeyi "oyuncu olmak" olarak tanımladıklarını söyledi.

Güldü, “Bir çocuğun tiyatro kursuna gitmesi onun illa da oyuncu olacağı anlamına gelmez. Tiyatro çocuğun kişiliğini geliştirir, çocuk böyle bir kursta kendi içindeki gücü ortaya çıkarıp onu geliştirebilme fırsatını yakalar. Çevresiyle sağlıklı iletişim kurmayı, işbirliği yapmayı, dayanışma içine girmeyi öğrenir. Yeni bilgi ve beceriler kazanır. Tiyatro ayrıca çocukların sorumluluk duygusunu da geliştirir“ diyerek anne babalara “Çocuklarınızı sanattan uzak tutmayın!“ çağrısında bulundu.

Bu sene Tiyatro28’in sonbahar tatilinde açtığı tiyatro kurslarına çok sayıda çocuk katıldığı ve çocukların memnun ayrıldığı belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri