Tiyatro Greyfurt Ekibi Çanakkale Mahşeri Adlı Oyunu Sergiledi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde Tiyatro Greyfurt ekibi Çanakkale Mahşeri adlı oyunu sergiledi.Üniversite Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen oyuna Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ve çok sayıda öğr...

Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde Tiyatro Greyfurt ekibi Çanakkale Mahşeri adlı oyunu sergiledi.

Üniversite Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen oyuna Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ve çok sayıda öğrenci katıldı. Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan zorlukları, Türk askerinin cephede neler yaşadığı gibi bilgileri trajikomik bir şekilde işleyen oyun, seyircileri kah güldürdü kah ağlattı. Tiyatro sonunda Üniversite Kültür Şube Müdürü Bestami Dağlı, tiyatro ekibine çiçek verdi. Öte yandan üniversitede, düzenlenen bir diğer etkinlik ise üniversitenin öğrenci topluluklarından Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma Programı oldu. Çanakkale Savaşını anlatan bir şiirle açılışı yapılan programda, topluluk öğrencileri tarafından bir tiyatro oyunu da sergilendi. Tiyatroda savaş sırasında yaşanan zorluklar ve gösterilen fedakarlıklar ele alındı.

Programda Çanakkale’yi anlatan türküler ve Türk askeri ile ailelerinin birbirlerine yazmış oldukları mektuplara da yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri