Tiyatro festivali Konya’da başladı

Konya’da düzenlenen ‘Bir Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali’, 10 gün boyunca farklı ülkelerden sanatçıları ağırlayacak.

Konya’da düzenlenen ‘Bir Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali’, 10 gün boyunca farklı ülkelerden sanatçıları ağırlayacak. İspanya, Tataristan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Brezilya, Küba ve İran’dan yabancı gruplar Konya’da buluşacak. Konya Devlet Tiyatrosu, bu yıl 20-30 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği16’ncı ‘Bir Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali’ ile sanatseverleri bir araya getiriyor. Festival, açılış töreni kapsamında düzenlenen Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma ve Mevlana Meydanı'na kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle görkemli bir başlangıç yaptı. Çelenk bırakma ve kortej yürüyüşüne, Konya Devlet Tiyatroları Müdürü Özgür Baş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İZLEYİCİLER SALONLARI DOLDURDU

Festival kapsamında, uluslararası tiyatro topluluğu sahne alacak. Toplamda 30 farklı gösterinin yer alacağı festivalde, klasik oyunlardan modern eserlerin sahnelenmesine kadar geniş bir yelpaze sunuluyor. Program, tiyatro sanatının farklı yönlerini keşfetmek isteyen katılımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. Festivalin ilk gününde sahnelenen Concerto a Tempo d'Umore'un Orthemis Orkestrası, sıradan konser deneyimine yenilikçi bir dokunuş katan yepyeni bir gösteri sergileyerek, büyük beğeni topladı. İzleyiciler salonlarını doldurarak sanata olan ilgilerini gösterdiler. Festival boyunca her yaştan ve kesimden sanatseverin ilgi göstermesi bekleniyor. ‘Bir Nefes Bir Ses Uluslararası Tiyatro Festivali’ 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kapanış töreni ve ödül töreniyle sona erecek. Bu özel etkinlik, tiyatro sanatına gönül veren herkesi Konya’da buluşturmayı hedefliyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri