Tiyatro festivali başladı

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) tarafından düzenlenen 2. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali önceki gün akşam dünyaca ünlü Kırgızistanlı Yazar Cengiz Aytmatovun Gülsarı eserinin gösterimiyle başladı.

Konya Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen tiyatro gösterisine Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Türksoy Genel Müdürü Düsen Kaseinov, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel, Tek Türkiye Dizisinin oyuncuları, yurtiçinden ve yurtdışından çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Konya Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tomris Çetinel, bu yıl ikincisi düzenlenen Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ne ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirerek, festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Festivalin ekonomik krize rağmen düzenlendiğini dile getiren Çetinel, “Tiyatroya ilgi her geçen gün artıyor. Türkçe tiyatro yapan ülkelerden gelen oyuncularla şehrimiz bir hafta boyunca tiyatro ziyafeti yaşayacak. Cengiz Aytmatov’un Gülsarı eseriyle festivalimizi başlattık. Onu da buradan rahmetle anıyoruz. Ülkelerimiz arasındaki kültürel bağlar daha da güçlenecektir. Bu festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin de birçok sanatçının bir araya geldiği Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’nin önemine dikkat çekerek, bu festivalin ülkeler arasındaki yakınlaşmayı artıracağını vurguladı.
Gecede konuşan Türksoy Genel Müdürü Düsen Kaseinov da böyle bir festivalin Konya’da iki yıldır düzenlenmesinden dolayı herkese teşekkür etti. Türksoy olarak bu tür kültürel faaliyetlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Kaseinov, “Bu festival soydaşlarımız arasındaki yakınlaşmayı daha da artıracaktır. Önümüzdeki yıllarda bu tür faaliyetlerinin artırılması için gerekli desteği vereceğiz. Konya Devlet Tiyatrosu’nun başarılarını sürekli okuyorum. Kardeş ülkelerdeki tiyatro festivallerine katılan Konya Devlet Tiyatrosu’nu tebrik ediyorum” diye konuştu.
Vali Osman Aydın da, 2. Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali’ne katılan tüm oyuncuları Konya’da görmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Konya’da son yıllarda uluslar arası festivallerin arttığına dikkat çeken Vali Aydın, bu festivallerin şehrin tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu aktardı. Konuşmaların ardından Kırgızistanlı oyuncular Yazar Cengiz Aytmatov’un Gülsarı isimli eserini oynadı. Oyun sonunda davetlileri oyuncuları ayakta alkışladı. Oyundan sonra Konya Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Tomris Çetinel, Kırgızistanlı oyunculara çeşitli hediyeler verdi. Oyundan sonra Konya Devlet Tiyatrosu’nun bahçesinde kokteyl verildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri