Tisoyab: Palmiye Ağaçlarının Kurutulması Ve Sökülmesine İzin Vermeyeceğiz

Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar yol kenarlarındaki hurma ve palmiye ağaçlarının kesilmesi ve kurumaya bırakılmasını yakından takip edeceklerini...

Antalya Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Kaş'tan Gazipaşa'ya kadar yol kenarlarındaki hurma ve palmiye ağaçlarının kesilmesi ve kurumaya bırakılmasını yakından takip edeceklerini söyledi.

Zamanında gerekli ilaçlama yapılmamasına karşı Antalya'dan Gazipaşa'ya giderek yol kenarında bazı palmiye ve hurma ağaçlarının kurumaya terk edildiğini savunan Aydoğan, palmiye ve hurma ağaçlarına sahip çıkmak için önümüzdeki günlerde Palmiye ve Hurma Ağaçlarını Koruma Vakfı kuracaklarını kaydetti.

Yol kenarlarını süsleyen palmiye ve hurma ağaçlarının Arapa ülkelerine ait ağaçlar diye nitelendirilmesinin yanlış bir düşünce olduğunu belirten Aydoğan, hurma ve palmiyenin Akdeniz ülkelerine özgü ağaçlar olduğunu ifade etti.

Belediyelerin yol kenarlarındaki hurma ve palmiyeleri kesilmesi ve bakımsızlığa bağlı kurumasını yakından takip ettiklerini belirten Aydoğan, "Hurma ve palmiye ağaçlarının kesilmesine ve kurumasına izin vermeyeceğiz. Yol kenalarında bir tek ağacın kurmasına ve sökülmesine tahammülümüz yok. Hurma ve palmiyeler Antalya'nın simgesi değil sözü gerçekçi bir söz değildir. Palmiye ve hurma ağaçlarının kesilmesine ve bilinçli bir şekilde kurutularak sökülmesine izin vermeyeceğiz." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri