Tisoyab: Manavgat Arıtması Bizi Turistlere Mahcup Ediyor

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat arıtmasının günümüz koşullarına göre moderinize edilmediği için kanalizasyon kokusunun turizmcilere turistlere mahcup ettirdiğini söyledi....

Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Manavgat arıtmasının günümüz koşullarına göre moderinize edilmediği için kanalizasyon kokusunun turizmcilere turistlere mahcup ettirdiğini söyledi.

Başkan Aydoğan, kanalizasyon kokusu ile ilgili yaptığı açıklamada, turizmde çevre ile yapılan hatanın telafisinin olmadığını ve bu konuda yetkililerin elini çabuk tutarak Manavgat arıtmasına bir an önce çözüm bulması gerektiğini kaydetti.

Akşam saatlerinde oluşan kanalizasyon kokusunun Sorgun ve Titreyengöl bölgesinde kötü koku oluşturduğunun altını çizen Aydoğan, bununda milyon dolarlık turizm tesisi yapan turizmcileri turistlere karşı mahcup düşürdüğünü ifade etti.

210 bin yatak kapasitesine sahip Manavgat'ta arıtma sistemlerinin yetersiz ve acilen Avrupa Birliği(AB) standartlarına çıkarılması gerektiğini vurgulayan Aydoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir an önce çalışma başlatarak turizmcileri kötü kokudan kurtarması gerektiğinin altını çizdi. Aydoğan, kanalizasyon kokusu ile ilgili şu bilgileri verdi: Denize atılan hiç bir şey erimez, yok olmaz. Deniz, kendine atılanı bir müddet sonra kusar. Deniz suyu tatlı su gibi kendine ikram edileni almaz, geri gönderir. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre 210 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanını elinden bulunduran Manavgat'ın adam gibi arıtması yok. Manavgat arıtması Manavgat'a yetersiz kalıyor. Manavgat arıtması, sadece Manavgat'ın, Antalya'nın değil Türkiye'nin sorunu. Edirne'den Mardin'e ülkemizde üretilen her değer bölgemizde turizm vesilesiyle piyasaya sunuluyor. Manavgat destinasyonunda kanalizasyon sorunu bıçak kemiğe dayandı. Arıtma sorunu çözülmezse Türk turizmi için bazı çözümler yarın çok geç olabilir. Kültür ve Turizm Bakanlığı bu konuya acil çözül bulmalı." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri