'Tır’larla Suriye’ye Askeri Techizat Gönderen Politikanın Sonucunu Yaşıyoruz'

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Silopi’ye yerleşen Yezidileri ziyaret etti. HDP’li Faysal Sarıyıldız, "Bu katliamlar iki yıldır Suriye’ye askeri tecizat taşıyan politikanın sonucudur."...

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, Silopi’ye yerleşen Yezidileri ziyaret etti. HDP’li Faysal Sarıyıldız, "Bu katliamlar iki yıldır Suriye’ye askeri tecizat taşıyan politikanın sonucudur." dedi.

Selefi Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) örgütünün Musul ve çevresini ele geçirdikten sonra Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içerisinde bulunan Şengal bölgesine saldırdı. Yapılan saldırılardan sonra Musul’daki Türkmenler gibi, Şengal bölgesinde bulunan Yezidiler de topraklarından kaçtı. Dün gece Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gelen Yezidi grubu, kimi kimseleri olmadığı için Silopi’de daha önce yapılan konutlara alındı.

Konutlara yerleşen Yezidileri Halkların Demokrat Partisi Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ziyaret etti. Vekiller ziyaret sonrasında açıklamada bulundu. HDP’li Faysal Sarıyıldız, "İki yıldır TIR’larla Suriye’ye, Rojava’ya, Güney’e her türlü askeri tecizat taşınmaktadır. Türkiye oradaki demokratik Kürt oluşumun önüne geçmek için bunları yaptı. Şuanda bunun sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. Aslında bu katliamda Türkiye’nin siyasal iktidarın politikalarının birinci derecede etkisi vardır. Biz sonuçlarını yaşıyoruz. İki yıl önce uyardık. Dedik buradaki çeteler kontrolsüzdürler. Hiçbir ölçü taşımazlar. Yarın bir gün bu politikalarınız tüm Ortadoğu’ya ölüm, katliam olarak yayılacak. Ama çok ciddiye alınmadı. Dolayısıyla bu sonuçla karşı karşıya geldik. Biz bu anlamda o politikaları uygulayanları kınıyoruz. Ortadoğu’daki kan deryasını görsünler. Politikalarının sonuçlarını görecektir." dedi.

Dünyanın gözü önünde, Ortadoğu’nun orta yerinde bir halka dönük büyük bir katliam yaşanmakta olduğunu söyleyen Vekil Sarıyıldız, "Bugün buraya gelirken can havliyle kendini buraya atan savaştan kurtulan ama ailesinin büyük bir kısmını oradaki savaşta ve saldırılarda yitiren Ezidi birkaç ailemizle görüşürken, oradaki durumu vahameti açık bir şekilde görme imkanımız oldu. Buraya ulaşabilenler ulaşmış, bir kısmı orada o dağlarda açlıktan, susuzluktan kırılmış. Bir kısmı bu çetelerce öldürülmüş. Bu duruma şüphesiz sessiz kalmayacağız. Tüm var gücümüzle oradaki halkımızın yanında olmaya ve korumaya çalışacağız." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri