Tıraş paraları Vana gönderiliyor

Vanda meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye seferber olmuş ve yurdun dört bir yanından Vandaki depremzedeler için yardım kampanyaları düzenlenmişti

Van’da meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye seferber olmuş ve yurdun dört bir yanından Van’daki depremzedeler için yardım kampanyaları düzenlenmişti. Dernekler vasıtasıyla Van’daki depremzedelere ulaştırılan yardımlara bir destek de Konya’daki bir erkek kuaföründen geldi. Bir erkek kuaförünün işletmecisi olan Adem Arıcan, bir günlük gelirini Van’a göndermek için kampanya düzenledi. Düzenlediği kampanyaya ilginin yoğun olduğunu belirten Adem Arıcan, müşterilerinin tıraş olduktan sonra, ücreti iş yerinde bulunan Kimse Yok Mu Derneği’ne ait bağış kutusuna attıklarını, toplanan parayı Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Van’a göndereceklerini dile getirdi.

Van’da meydana gelen depremin ardından yapılan yardım çalışmalarını gördükten sonra kendisinin de bir şeyler yapabileceğini düşündüğünü belirten Adem Arıcan, “Kurban Bayramı’nda küçük kızım Van’a et göndermemizi istedi. Bu olay da benim bu kampanyayı düzenlememde etkili oldu.  Van için ne yapabileceğimi düşündüm ve bir günlük gelirimi Van’a göndermeye karar verdim. Gün boyu yaptığımız tıraşların ücretlerini Kimse Yok Mu Derneği’nden temin ettiğimiz bağış kutusuna attık. Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile makbuzu karşılığında Van’a gönderdik. Çorbada bizim de küçük bir katkımız bulunsun istedik” diye konuştu.

Uzun yıllardan bu yana Adem Arıkan’a tıraş olduğunu belirten Ali Tınkır isimli bir vatandaş da, Van için düzenlediği kampanyadan dolayı Adem Arıkan’ı tebrik ederek, “Allah kendisinden razı olsun. Güzel bir kampanya düzenlemiş. Bir günlük gelirini, alın terini Van’daki kardeşlerimiz için gönderiyor. Bu ülke hepimizin, hepimiz kardeşiz ve bu kardeşlik duygusunu canlı tutmamız gerekiyor. Bu noktada yapılan kampanyalar büyük önem taşıyor. Bizler de kampanyaya elimizden gelen desteği vereceğiz. Buradan yapılacak bağış belki çok büyük miktarlarda olmayacak ama bu kardeşliğin bir göstergesidir. Dilerim bu etkinlik diğer esnaflarımız için de emsal teşkil eder. Benzeri kampanyalar düzenlenmeye devam eder” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri