Tıp Öğrencileri Germenciklileri Kanser Konusunda Bilgilendirdi

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ve Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü işbirliği ile Germencik’te "meme kanserine" ilişkin vatandaşları bilinçlendirdi.ADÜ Tıp öğr...

Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği ve Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü işbirliği ile Germencik’te "meme kanserine" ilişkin vatandaşları bilinçlendirdi.

ADÜ Tıp öğrencileri, Germencik’in Bozköy, Çamköy, Dağyeni ve Üzümlü mahallelerinde vatandaşlara karanfil ve broşür dağıtarak meme kanserinde erken teşhis ve bu hastalığa yakalanma durumunda yapılması gerekenleri anlattı.

ADÜ Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı Abdullah Çınar ve Proje sorumlusu Yaprak Summakoğlu yaptıkları açıklamada, Germencik Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü işbirliği ile 30 tıp öğrencisinin gün boyuncu kapı kapı gezerek kadın erkek demeden yaklaşık bin kişiye meme kanserini anlattığını söyledi.

Kanserin her insanın başına gelebileceğini ifade eden Abdullah Çınar, "Kanser hastalığında erken teşhis çok önemlidir. Meme kanserinde de kişi kendini kontrol ederek fikir edinebilir. Bizde bunun önemini insanlarımıza bilgilendirici broşür dağıtarak ve yüz yüze anlatmaya çalıştık. Etkinliğimiz boyunca sosyal sorumluluk bilinciyle desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Germencik Belediye Başkanımız Ümmet AKIN’a Kültür ve Sosyal İşler personeline çok teşekkür ediyoruz. ADÜ Tıp Öğrencileri Birliği olarak vatandaşları bilgilendiren projeleri devam edecektir" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri