Tıp dünyası canlı ameliyatlarla Türkiye'de buluştu

Dünya CanlıNörovasküler Konferansı (WLNC); Türkiye, Arjantin ve Chicago'dan uydu üzerinden canlı olarak yayınlanan ameliyatlar aracılığıyla tıp dünyasını İstanbul'da buluşturdu.

Türk Philips'ten yapılan açıklmaya göre, İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemal Birsel Konferans Salonu'nda yurt dışından 500'e yakın nöroradyolog ve radyoloğun katılımıyla gerçekleştirilen konferans, bu ameliyatlarda kullanılan son teknolojileri de gözler önüne serdi.

Tıp dünyası açısından büyük öneme sahip olan üstün kaliteli görüntüleme sistemlerindeki yeniliklerin ve bulguların paylaşıldığı kongre, bu yönde geliştirilen yeni teknolojileri tanıttı. Bilimsel kimliğini, uydudan canlı olarak yayınlanan ameliyatlar aracılığıyla eşzamanlı olarak tüm dünyanın gözleri önüne seren kongreye, açık cerrahi işlemler olmadan yapılan anevrizma ameliyatları damgasını vurdu. Özellikle cerrahi işlem olmadan gerçekleştirilen anevrizma tedavilerinde, doktorların hastanın cildinden ötesini görüntüleyebilmesini sağlayan üstün kaliteli görüntüleme teknolojileri ameliyatların başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Türkiye'den uzmanlar, kongre sırasında Philips tarafından geliştirilen ve görüntü kalitesinden taviz vermeden X-Ray ışınlarının miktarını yüzde 85'e kadar azaltan AlluraClarity'i kullanarak ameliyat yaptı.

Hasta ve doktor güvenliği konusunda tıp tarihinde yeni bir girişim...

Türkiye'de düzenlenen Dünya Nörovasküler Konferansı'nda (WLNC) gerçekleştirilen ameliyatlarda kullanılan AlluraClarity'nin tıp dünyasına getirdiği yeniliklerin altını çizen Philips Sağlık Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer,"X-Ray ışını dozunda böylesine önemli bir azalma yaratan bu ürün, hasta ve doktor güvenliği konusunda yeni bir dönemin başlangıcına imza atarken, Philips için önemli bir kilometre taşını temsil ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Röntgen sistemindeki 500'den fazla bileşen ile girişimsel röntgen işleminin neredeyse her türü için gerekli olan X-Ray ışını miktarını azaltabilecek şekilde geliştirilen AlluraClarity, sahip olduğu bu teknoloji ile görüntü oluşturmayan röntgen ışınını filtreleyerek, ışınların daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Bu şekilde röntgen tüpü en optimal şekilde kullanılarak, tedavi sırasında çok daha az ışın yayılması sağlanıyor.

Hasta güvenliği konusunda dev bir adım olarak nitelendirilen bu durum, röntgen ışınına maruz kalmaktan kaynaklanan komplikasyonların riskini de azaltıyor.Ayrıca, işlem sırasında gün boyu kaçınılmaz olarak ışına maruz kalan doktor ve klinisyenler için de güvenlik konusundaki endişeleri ortadan kaldırıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri