Tıp Bayramı coşkuyla kutlandı

‘14 Mart Tıp Bayramı’ çeşitli etkinlikler ile coşkuyla kutlandı. Anıt alınana çelenk konulmasıyla başlayan kutlama programına Meram Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda devam edildi.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı, SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Konya Tabip Odası Başkanlığı tarafından organize edilen programda Konya’nın sağlık alanında bir üst olduğu vurgulanarak, tam gün yasasının iyileştirilmesi istendi. Program kapsamında Tıp Fakültesi’nde doçent ve profesör olanlara cübbeleri giydirildi, bir çok öğretim üyesine de yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle plaket verildi. Programda konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, “Başta sağlık sektörü olmak üzere pek çok alanda yeni çalışmalar yapılmaktadır. Jenerasyonumuz artık sorumluluğunun farkındadır. Sağlık çalışanının da sorunlarının çözümü için sabırlı olması gerekir. Türkiye bu sorunları çözecek güce sahiptir” dedi. AKP Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı da, sağlık alanında çalışanların paradan daha önemli şeyleri düşünmeleri gerektiğini anlattı. SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da, “Türkiye’nin her yerinde hekim arkadaşlarımız çok zor şartlar altında hizmet vermektedir. Onların mutluluğu ise hastalarının iyileştiği zaman ortaya çıkar. Onun için Allah hekimsiz ve hâkimsiz bırakmasın” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, hekimliğin kutsallığı ve saygınlığı taşıyan bir meslek olduğunu ifade ederek, “İnanç ve fedakârlığın olmadığı yerlerde ise sağlık gerilemiştir. Bu noktada aile hekimliği önemli bir gelişmedir. 14 Haziran’da uygulamaya geçirilmesiyle sağlık alanında önemli bir açık kapatılacak” dedi. 
Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Faruk Aksoy ise, tam gün yasanının iyileştirilmesini ve tıp fakültesi açılmasının zorlaştırılmasını istedi. Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut da, tam gün yasasının kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayarak, bu yasayla birlikte özel hastanelere geçişlerin olabileceğini kaydetti. Konuşmaların ardından profesör ve doçent unvanı alan öğretim üyelerine akademik giysi giydirildi. 2009 yılında doçent ve profesör olan öğretim üyeleri isimleri şöyle; Dr. Sami Ceran, Prof. Dr. Mehmet Emin Sakarya, Prof. Dr. Ali Ünlü, Prof. Dr. Mehmet Erkan Üstün, Prof. Dr. Kerim Kasım Baltacı, Prof. Dr. Ali Acar, Prof. Dr. Şakir Tekin, Prof. Dr. Emre Atabek, Prof. Dr. Esra Atalık, Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Prof. Dr. Sema Tuncer, Doç. Dr. Figen Güney, Doç. Dr. Hakan Karabağlı, Doç. Dr. Sadık Girişgin. Meram ve Selçuklu Tıp Fakülteleri’nde 2009 yılında çeşitli bilimsel kuruluşlardan ödül alan veya Science Citation İndex’te yayınları ve atıfları en iyi durumda olan öğretim üyeleri Doç. Dr. Erdal Kalkan, Doç. Dr. Önder Güney, Prof. Dr. Behlül Altunkeser, Yrd. Doç. Dr. Faruk Uğuz,  Yrd. Doç. Dr. Hasibe Artaç, Yrd. Doç. Dr. Hülagü Kaptan’a da teşekkür plaketi verildi. Selçuk Üniversitesi Atama ve Yükseltme Yönergesi uyarınca 2009 yılına ait uluslar arası yayınların listesinde değerlendirilen ve puanlaması yapılan Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Prof. Dr. Mehmet Emre Atabek, Prof. Dr. Nedim Savacı, Prof. Dr. Kağan Karabulut, Prof. Dr. Behlül Altunkeser, Prof. Dr. Serdar Uğraş, Doç. Dr. Nilsel Okudan, Doç. Dr. Mehtap Çakır, Doç. Dr. Ateş Duman, Doç. Dr. İlknur Uysal, Doç. Dr. Yavuz Köksal, Doç. Dr. Zekeriya Tosun, Yrd. Doç. Dr. Hasan Karaoğlu, Yrd. Doç. Dr. Demet Kıreşi, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Keskin, Yrd. Doç. Dr. Uğur Arslan, Yrd.Doç. Dr. Sema Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Suna Özdemir’e teşekkür plaketleri verildi.
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri